Как да изберем правилната туристическа раница

 
     Избирането на правилна туристическа раница е много важна част от всяко пътуване. Ако заложите на раница с твърде големи размери, ще имате твърде много допълнително тегло на гърба си. Ако вместимостта е малка, няма да можете да поберете всичко необходимо в нея. Ако изберете грешен материал, от който да е направена, и завали, вашите неща ще се намокрят. На пазара вече има толкова много възможности, че можете много лесно да се объркате. Понякога, за да разберем кои предложения наистина вършат работа ни се налага да проверим и опитаме много и различни раници, преди да открием подходящата. За да Ви спестим време и пари, в тази статия сме събрали всички характеристики, които качествената туристическа раница трябва да притежава, така че, когато откриете предложение, което отговаря на тези критерии, да не се колебаете, защото ще знаете, че ще Ви служи вечно. 
 
        Какво да търсите в една добра туристическа раница: 
        Най-добрите туристически раници са тези, които издържат най-дълго. За целта те трябва да притежават определени характеристики, които да ги направят издръжливи, предпазващи и дълготрайни. 
 
        Влагоустойчив материал 
        Макар да не е нужно вашата раница да е от 100% непромокаем материал, то е съществено да не подгизва всеки път, когато завали. Още по-важно е материята на раницата да изсъхва относително бързо и да не задържа влага, защото по този начин се създават условия за мухъл. Търсете материи, които са дебели, но леки. За да проверите качеството на раницата, излейте чаша вода върху нея и след това вижте дали вътрешността е влажна. Дори и да не пътувате в условия на буря и порой, климатичните промени са често срещани по високите места и трябва да сте подготвени за всякакви ситуации. Добре е да носите и дъждобран за раницата.
 
       Надеждни ципове
       Уверете се, че всяко отделение ще има два ципа. Дори и да не сте параноични, че някои може да рови в нещата Ви, малко повече сигурност никога няма да е излишна, особено ако пътувате на непознати места, където не сте сигурни в обстановката. 
 
      Множество отделения 
      Една добра раница трябва да има множество отделения. По този начин ще можете много по-добре да организирате своите вещи вътре. Например, дръжте дрехите си в главното отделение на раницата, дъждобрана и водата (ако нямате кемълбек) в горното отделение и обувките в трети отделен сектор, за да не могат да нацапат нищо. Чрез правилното подреждане на нещата си в раницата, ще си спестите досадното ровене, когато търсите нещо конкретно. 
 
      Вътрешна рамка
      Повечето съвременни туристически раници са с вътрешна рамка, което означава, че поддържащите прътове и рамката са вградени в самата раница и са скрити от погледа. Раниците с вътрешни рамки не само са по-стилни и красиви, но и позволяват по-голяма свобода на движението и в по-голямата част от случаите са значително по-леки, защото поддържащите прътове на рамката се правят от карбонови нишки или здрава пластмаса. Това ще олекоти натоварването на гърба Ви. Един добър вариант е регулируемата носеща система.
 
     Колан за кръста с подплънки
     По-голямата част от товара, който ще носите ще пада върху кръста ви, затова е много важно да се погрижите за него и да го предпазите от претоварване или наранявания. Целта на колана на раницата е да разпределя по-равномерно телгото по Вашия гръб, така че това е нещо, с което не бива да правите компромиси. 
 
    Презрамки с подплънки
    Презрамките с подплънки правят носенето на товара далеч по-комфортно. Те омекотяват напрежението върху  раменете Ви и кръста и по този начин ще Ви позволят да издържате на по-дълги преходи. 
 
    Размерите
    Един от най-често задаваните въпроси е свързан с размера на туристическата раница. Истината е, че въпросът с вместимостта е относителен и строго индивидуален. Това, което наистина има значние, е раницата да е съобразена с вашето телосложение и възможности. Ако нейните пропорции не са правилни, това може да Ви причини болки в кръста и да помрачи пътуването Ви. В този ред на мисли, Ви предлагаме да се насочите към раници с вместимост от 40 до 80 литра. 
 
    Цена
    Повечето туристически раници струват между 100 и 400 лева, в зависимост от размерите, материята и марката. Ние Ви предлагаме да се насочите към предложения от ценовия диапазон между 100 и 200 лева, в който са по-голямата част от предлаганите от нас раници, които можете да разгледате ТУК.
 
 
 

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport









Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация