Предимствата на палатките Husky

Палатките HUSKY, произведени в линията EXTREME са подходящи за най-неблагоприятните атмосферни условия, благодарение на своите характеристики и параметри. Палатките от тази група са предназначени не само за експедиции и туризъм, но ще задоволят изискванията на всеки турист за най-високо качество и модерни материали. Те са снабдени с носещи колчета, които дават възможност за лесно разпъване на палатката, дори и в неблагоприятни метеорологични условия – при силен вятър или дъжд. Високият воден стълб на използвания материал осигурява комфортен сън, независимо дали е сухо и дъждовно или вали сняг. Палатките в  HUSKY EXTREME серията са снабдени обикновено със зимни яки, за да могат да се използват и през зимата. Те са тествани в най-взискателните условия - от Хималаите до ветровитите и пясъчни Анди и Северната част на Африканска Сахара. Със сигурност ще оцените предимствата им дори и по време на традиционен къмпинг.
 
HUSKY  EXTREME LITE е линия палатки, която съчетава модерните технологии на EXTREME линията и перфектното ценово съотношение на OUTDOOR серията. За разлика от EXTREME линията, EXTREME LITE се характеризира със стандартна вътрешна конструкция с носещи дуралуминиеви  колчета, нямат яки против сняг, което помага за ограничаване на теглото на цялата палатка. Палатките от тази серия могат да бъдат използвани за катерене, преходи и колоездене, в допълнение към обичайните къмпинг палатки от клиентите, които изискват високо качество и стойност. Тази гама включва още един раздел, наречен ULTRALIGHT. Тези палатки са специфични, благодарение на използвания плат и покритие. Те имат специално покритие от силикон вместо PU и поради тази причина са наистина свръхлеки.
 
Палатките от HUSKY OUTDOOR линията са най-универсалната категория палатки. Те са предназначени предимно за традиционно къмпингуване, престой през уикенда в природата и пътувания при гребане. Те са еднакво полезни както в оборудвани къмпинги, така и сред дивата природа, когато капризите на времето представляват изненада през  пролетта, лятото или есента.
Има само една дума за характеризиране на палатките HUSKY от серията FAMILY - пространство! Има достатъчно място за спане както на къмпинг, така и на открито сред природата за цялото семейство или група приятели. При разработването на палатката, e не само подчертан размера, но също е  заложено и на бързото и лесно изграждане, от където идва и наименованието на линията -  FAMILY.
FISHING LUXURY - това е ключовата дума за специална серия палатки HUSKY, наречени "FISH". Тези риболовни палатки са проектирани с акцент върху минимално тегло, бързо изграждане и достатъчна защита не само в дъждовно време.
 
Носещата конструкция
 
Външната дуралуминиева конструкция защитава вътрешното пространство при изграждане в неприятно време и фиксира палатката. Всичко това осигурява по-голяма стабилност и запазва структурата лека и стабилна благодарение на алуминиевите рейки.
 
 
 
Покрит вход       Водонепромокаем под
 
Позволява добра циркулация и вентилация, дори и при лоши 
атмосферни условия.
 
Фиксиране на палатката
Външната дуралуминиева конструкция се закрепва чрез колчета и куки към подвижната част на палатката. Всяко едно колче е остро в единия си край. Тази система е подходяща за екстремни условия.
 


Външна част на палатката – подвижен слой
Използвания материал е с покритие от Polyurethane и осигурява здравина и водонепромокаемост на палатката.


Покритие на външния материал Polyurethanе
Това е най-често употребяваното покритие в производството на палатки. Устойчивостта на покритието определя и водният стълб на издръжливост на палатката, както и нейната водонепромокаемост.

Външен материал Ripstop Polyester
Външният материал на палатките е изработен от синтетични влакна и е подсилен от допълнителен  слой плат наречен RIPSTOP. Полиестерните платове са подходящи, както за палатки, така и за всякакви текстилни продукти. Те са ветроустойчиви и стабилни, леки, лесно оцветими в ралични цветове и са бързосъхнещи. RIPSTOP материалът има отлични характеристики на  устойчивост при механични повреди и предотвратява по-нататъшното разкъсване на плата дори след начално скъсване.


Външно покритие Silicone
Това покритие е изключителна защита срещу проникване на влага, като е по-леко от Полиуретановото (Polyurethane) покритие. То осигурява защита срещу проникване на вода и е издръжливо при ниски температури.


Подлепени шевове
Всички шевове на външния слой на палатката са подлепени. Подлепената част защитава срещу влизане на вода през шевовете в палатката. Гарантира защита срещу влага и удължава живота на палатката.


Снежни яки
Яките против сняг осигуряват  максимална стабилност на  палатката при силни ветрове, когато те са отворени и спуснати  надолу. Изключително подходящи за зимни условия, когато от първостепенно значение е поддържането на положителни температури в палатката и запазване влизането на сняг между вътрешния и външния слой. Когато те са навити, естествената циркулация на въздуха се увеличава и по този начин се подобрява вентилацията на палатката.


Двупосочни ципове
Двупосочното движение на циповете на палатката е по-удобно и удължава живота на палатката.

 
Един вход
Палатката има един вход.


Два входа
Палатката има два входа. Много по-удобно за вентилация в горещите летни дни. Могат да се  използват двата входа за влизане/излизане. Повечето палатки Husky са с два входа.


Вътрешна част на палатката - NYLON 190T
Изработена от  дишащ NYLON 190T и снабдена с  мрежа против насекоми.
NYLON влакната са меки и еластични, а в същото време и здрави. Този плат е с изключителни характеристики – много лек и дишащ.
      
 
Вътрешен материал - мрежа против насекоми - Mesh mosquito net  
Това е дишащ материал, който се използва за вътрешната част на палатката. Мрежестата конструкция на плата позволява на въздуха да циркулира и това осигурява перфектна вентилация. Въпреки способността си да пропуска въздуха и мекостта си, този плат продължава да бъде достатъчно здрав.
 


Вътрешно пространство на палатката
Вътрешната част на палатката е направена от дишащ Nylon и мрежа против насекоми. Тази комбинация от материали е избрана, за да се намали влагата в палатката. Източникът на влага в палатката са хората, които я обитават, както и техните неща, но също така значение има и влажността на въздуха и на земята. С дишаща вътрешна част, направена от подходящ материал и при наличие на втори външен слой, кондензираната влага остава на външния слой на палатката. В пространството между вътрешния и външния слой на палатката, въздухът може да циркулира и да излиза извън нея. Дори да се стичат кондензирани капки вода в спалното помещение, то палатката остава пак суха. В стандартното оборудване на спалното помещение на всички палатки са включени странични джобове за съхранение, както и мрежа за всички малки неща. Всички палатки Husky имат покрит един или два входа ( повечето палатки са с два входа), което създава пространство за съхранение, като същевременно позволява проветривост на палатката с отворена врата в условия на дъжд или сняг.



Мрежа джоб за аксесоари
Позволява да съхранявате различни аксесоари
    

Вентилация

Позволява на въздуха вътре в палатката да излиза навън, така материята 'диша' и намалява температурата вътре в палатката, когато е горещо навън.


 
 

 

Подово покритие - многослоен  полиуретан - Layered polyethylene
Много здрав материал, който се използва предимно за подовото покритие на големи палатки. Подът изработен от този материал е устойчив на абразия и затова е много силно застъпен при семейните палатки. В същото време е и водоустойчив, което е от много важно значение.


 

Подово покритие - 190T Polyester
Това е полиестерен плат. Изключително здрав и лек, което е от огромно значение за характеристиките на една палатка.

Подово PU покритие 70D 210T Nylon

Специално подово покритие за свръхлеките палатки с подсилена водоустойчивост.

 
Подово покритие NYLON 190T
Мек и еластичен материал, а в същото време и много здрав. 

Дуралуминиеви рейки и колчета - Duralumin poles
Дуралуминият е материал с широка употреба в производството на носещи рейки и колчета при конструкциите на палатките. Той е здрав и лек материал, който се използва за палатките, които се носят при експедиции и екстремни пътувания, тъй като там всеки грам е от значение.


 

Рейки от фибростъкло с ламинирано покритие  - Durawrap poles
Това са ламинирани носещи рейки от конструкцията на палатката, които са покрити със специално полиестерно фолио, което е залепено плътно и здраво на повърхността на рейките. Осигурява по-дълъг живот, здравина и еластичност спрямо фибростъклото. В случай на счупване на рейка, това покритие ще бъде наранено само на мястото на счупване и ще предпази рейката от повреда в цялата му дължина.



Сак за съхранение
Сакът за съхранение защитава палатката срещу повреди по време на транспортиране. Компресионните ремъци гарантират намаляване на обема до минимум за да е удобна при носене. Палатката е снабдена с ремонтен комплект (парче плат и лепило), фиксиращи компоненти, колчета, рейки и инструкции. Сакът за съхранение е с две компресионни ленти (дръжки) за намаляване на обема.


 

Сертификат за качество EN ISO 5915.



UV защита. Предпазва до 99% от вредни UVA и UVB лъчи.

 

Палатката е подходяща за един човек.

Палатката е подходяща за двама човека.

 

Палатката е подходяща за двама възрастни + 1 дете

Палатката е подходяща за трима души.

Палатката е подходяща за четирима човека.

 

Палатката е подходяща за пет човека.

Палатката е подходяща за шестима човека.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport









Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация