Чешкият триумф в Le Mans, Франция

 

Чешкият триумф в Le Mans, Франция

Малка държава, големи спортни личности.  Състезатели от екипа на TEMPISH DUO 1 потвърдиха това правило по време на участието им в екстремното състезание с ролeри - 24 Heures Rollers, което бе проведено на известната писта Bugatti circuit in Le Mans, France на 27-ми и 28-ми юни 2015 г.

24 Heures Rollers е най-голямото скоростно състезание с ролери в Европа, което се провежда ежегодно от 2000 г. насам.  В събитието участие взеха както винаги хиляди състезатели с техните екипи, които ги подкрепяха и се грижиха за тях по време на състезанията. 24 Heures Rollers е наистина от изключително значение, тъй като тества не само физическата, но и психическа издръжливост на всички участници.
Отборът TEMPISH DUO 1 се състезава в категорията DUO. В тази категория участваха общо 40 отбора от различни части на света, за които това беше един от акцентите на тазгодишното състезание. Както подсказва името, само двама скейтъри успяват да обиколят  пистата за пълните 24 часа – Мартин  Кучар и Дейвид Новак.

".... 27-ми юни 2015, състезателите са строени и чакат с нетърпение от едната страна на пистата, а нервните им погледи хипнотизират подготвените кънки, които ги очакват от другата страна на пистата.  Стотици хора, намиращи се върху гладкия тротоар и още хиляди седящи на трибуната гледат състезателите на една от най-известните състезателни писти в света. Часът е 15:59, последни десет секунди остават до старта, репортери проверят своите камери за последен път и състезатели  заемат изходна позиция. Напрежението е почти видимо. Типичната драматична музика започва да свири и се чува оглушителният изстрел. Всички 449 скейтъри се втурват към своите кънки, толкова бързо, колкото могат , обуват ги и се впускат в голямата надпревара, която ще завърши за тях след дългите 24 часа”

Точно 24 часа по-късно Мартин Кучар преминава финалната линия за осемдесет и пети път. Той държи Чешкия флаг и е изтощен, но чувствата на радост и щастие са изписани на лицето му. Нищо чудно, екипът на TEMPISH DUO 1 финишира след едно вълнуващо и драматично изпълнение по време на състезанието на 1-во място в категория DUO, което е голямо историческо постижение за Чешкия отбор!

Дейвид и Мартин:
• Печелят  DUO категорията.
• Завършват на 22-ро място в общото класиране.  В състезанието участваха общо 449 отбора.
• Обикалят пистата в Le Mans 169 пъти.
• Изминават общо 707.3 километра. Всеки от тях пробягва повече от 350 км!
• Постигат средна забележителна скорост от 29.2 km/ h.
• Най-бързият бе за 7: 02: 705

 Чешките състезатели са показали второто най-добро изпълнение със своите 169 кръгове в категорията DUO в историята на това състезание, което се провежда след 2010 г. Рекордът се държи от Berlins TOP (171 обиколки, 2012), които завършиха тази година на 2-ро място с загуба от 19 обиколки от отбора TEMPISH DUO 1.

Другият отбор, който се състезава под името и марката TEMPISH е TEMPISH LONDON GALACTICS. Екипът се състои от шест момичета, които идват от различни части на света (Аржентина, Чехия, Англия, Корея, Полша ...) и се състезават  в категорията ENDURANCE FEMME. Galactics блестяха в последните години - 3-то, 2-ро и 1-во място. За съжаление, момичетата не продължиха със същия успех от миналите години. След няколко грешки и дори наказание, те завършиха на все пак доброто 4-то място.

 

 

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport









Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация