Основни видове палатки в зависимост от сезона

Купуването на палатка е като купуването на къща. Има различни видове, дизайни, размери и други характеристики, за които да помислите. Тук ще ви запознаем с основните видове палатки, което доста ще ви улесни при избора на Вашата палатка.
 
Палатките се делят на 4 основни вида:
 
летни
трисезонни
универсални
планински или зимни
 
Летни палатки
Тези палатки са проектирани, за да осигуряват максимална вентилация и защита от буболечки през горещите летни месеци. Те имат здрав скелет и могат да издържат на различни метеорологични условия – от лек бриз до гръмотевични бури.  Летните палатки не са подходящи за къмпингуване в планина.
 
Трисезонни палатки
Целта на трисезонните палатки е да осигурят комфорт за своите обитатели от пролетта до есента. Стените им са направени от материал, който осигурява едновременно добра вентилация и защита от неблагоприятни метеорологични условия като вятър и дъжд.
Трисезонните палатки са най-практични и се препоръчват за условията в българските планини.
 
Универсални палатки
Хибридният дизайн на тези палатки ви позволява да ги трансформирате както в летни палатки осигуряващи добра вентилация, така и в зимни, разполагащи с всякакви защити срещу лоши климатични условия. Единственият недостатък на тези палатки е тяхното тегло – обикновено те са доста по-тежки от другите видове.
 
Зимни планински палатки
Тези палатки са създадени, за да устоят на възможно най-суровите климатични условия, имат изключително здрава структура, изработени са от издръжлив плат и разполагат с надеждна система за укрепване. Обикновено са сравнително ниски, за да устоят на силните ветрове и разполагат с достатъчно голямо предверие, за съхранение на раници и други принадлежности. Също така имат т.нар. ‚снежни поли‘, които предпазват влизането на сняг между двата слоя на палатката.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport









Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация