TENT CITY HUSKY и Уъркшоп на Седемте рилски езера 2017

TENT CITY HUSKY и Уъркшоп на Седемте рилски езера 2017



В желанието си да допринесем за мотивирането на все повече хора да водят по-здравословен начин на живот близко до природата, ние от Аутдор магазин Екстрем  предприехме инициатива за участие в различни музикални фестивали, събори и фестивали на здравето, които събират на едно място много млади хора, с провеждането на УЪРКШОП „КАК ДА РАЗПЪНЕМ ПАЛАТКА“, съпроводен с изграждането на TENT CITY HUSKY.

Следващото място, на което ще можете да разгледате различни модели палатки в реален вид, както и да се запознаете с техните характеристики, е късчето от Рая на България - Седемте рилки езера.

Една легенда разказва, че някога преди стотици хиляди години, когато на земята нямало все още хора, в Рила живеели мъж и жена –великани. Толкова много се обичали, живеели тъй щастливо в хармония със заобикалящата ги природа. За нещастие един ден злите сили им завидяли и искали да им отнемат щастието и радостта. Започнали да изпращат природни бедствие- земетресения, студове, горещини… Великанът защитавал всяко малко стръкче трева, самоотворжено се борел срещу тях. Но в една тежка битка младият великан загинал и доволни злите сили си заминали. След тях останали разчупени скали, големи пропасти и една скърбящажена. Тя плачела денонощно, сълзите и били толкова много, че бликнали поточета от върха, на който тя стояла и оплаквала своя любим. Образували се бистри езера, поразявайки всеки с чистотата и красотата си. Малко преди езерото Бъбрека местните планински водачи показват на туристите огромна скала, наподобяваща фигурите на двамата влюбени, останали да пазят вечно своя красив дом.

В продължение на 3 дни, от 18-20.08.2017 г., ще имате възможност да посетите нашето TENT CITY HUSKY, да се запознаете с основни правила при разпъването, прибирането и съхранението на палатка, както и да получите полезни съвети при избора на подходяща екипировка за безопасен планински туризъм и къмпингуване.

Нашата локация ще бъде в района на хижа Рилски езера (новата хижа).


В „Градчето на HUSKY“ ще имате възможност да разгледат е около 10 модела от различни линии разпънати палатки HUSKY, да се запознаете с техните характеристики, както и да разгледате и други артикули от продуктовата гама на HUSKY като спални чували, самонадуваеми шлтета, раници и други.




Паралелно с това ще се проведе и Уъркшоп "Как да разпънем палатка", в който участниците ще бъдат запознати:
- как да подберат подходящо място за разпъване на палатка
- как да разпънат палатка правилно и стабилно
- как да сгънат палатка правилно
- как да изберат подходящата палатка
- как да съхраняват правилно палатка



По време на Уъркшопа участниците могат да получат и полезни съвети на тема  "Подходяща екипировка за безопасен планински туризъм и къмпингуване".


През август месец на Седемте рилски езера се провежда традиционният събор на Бялото братство.

Лифтът ще работи с удължено работно време в петък (18.08.2017 г.) - от 7.30 до 19.30 часа и в събота (19.08.2017 г.) - от 6.30 до 19.30 часа.

А Паневритмията ще се проведе от 10.00 часа на 19.08 (събота) на поляната при езерото Бъбрека.



Елате да заредите сетивата си с положителна енергия и да научите нещо ново и полезно!
Очакваме Ви!

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport









Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация