Как да изберем ски маска / ски очила/

Ски маската е съществена част от екипировката, необходима за всеки зимен спорт. Тя осигурява защита на очите от вредните слънчеви лъчи и отблясъците им в снега. Ски маската предпазва също от снеговалежа и от студения вятър при спускане. Подходяща е както за слънчево време, така и за облачно и мрачно. Това е отлична характеристика на ски маската, тъй като климатичните условия в планината често се променят бързо и неочаквано.  
 
UV защита
В планините, където надморската височина е значително по-голяма, UV лъчите са по-силни. Това прави и отразените лъчи по-ярки и светли. Ски маската винаги има UV филтър, като категорията зависи от конкретния модел. Очилата осигуряват 100% защита от UVA, UVB и UVC лъчите, които достигат до земната повърхност дори и при облачно време. Препоръчително е категорията на стъклата да е поне 3.
 
Поляризираните лещи
Поляризираните стъкла на ски маските имат своите предимства и недостатъци. Те предпазват очите от ярките отблясъци на слънчевите лъчи във вискоотразяващи повърхности, каквито са снегът и ледът. Това обаче може да Ви попречи да разграничите заледените участъци. Ето защо поляризираните лещи не се препоръчват за начинаещите в зимните спортове. 
 
Огледални покрития
Ски маските с огледални повърхности на стъклата, подобно на поляризираните, също намаляват яркостта на светлината. Те намаляват интензивността на отблясъците с 10 – 50%. За сравнение – при поляризираните лещи, тези проценти могат да достигат 90. 
 
Диоптрични лещи
Диоптричните лещи могат да бъдат монтирани директно в някои модели ски маски. Ако диоптърът Ви е висок, изберете модел с по-слаба извивка, тъй като периферната видимост няма да бъде добра. Съществуват и ски маски, подходящи за поставяне върху диоптрични очила.
 
Система против замъгляване на стъклата
Ски маските с двойна плака предотвратяват кондензацията на стъклата и тяхното замъгляване. Благодарение на това, предпазват стъклата от запотяване и осигуряват ясна видимост.
 
Изключително важно е да изберете ски маска, която отговаря на големината и формата на лицето Ви. Тя трябва да прилепва плътно, но да не е прекалено стегната. Повечето рамки са изработени от полиуретан, което ги прави по-адаптивни и удобни. 
 
Независимо дали сте начинаещ в ските и сноуборда или имате по-богат опит в спусканията, ски маската е задължителен елемент от екипировката.
 
Разгледайте моделите ски маски (ски очила), които ние предлагаме тук.
 

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация

Контакти:


Aутдор Магазин Екстрем:  02-986-68-41, 0895-46-10-12, sales@extreme-bg.com

Скейтшоп Екстрем: 02-980-01-81, 0897-83-77-04, skateshop@extreme-bg.com

Имейл управител: office@extreme-bg.com

                                                                                          Доставка с Еконт                          Начини на плащане       

                                                Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерските цени на Еконт!