Защо да изберем хамаците La siesta

За много южноамериканци, хамака е израз на тяхната култура и начин на живот.
Немската фирма La siesta продължава развитието на южноамериканската култура чрез производството на хамаци в Европа в типичен южноамерикански стил.
 
Качество и отговорност
За La siesta, хамаците са такива, каквито винаги са били: южноамериканско културно наследство.
Хората от Колумбия, Бразилия или Мексико са използвали хамаците като неразделна част от културата си всеки ден  в продължение на стотици години. Южноамериканските хамаци са представени чрез различни марки и модели. La siesta са най-големия немски производител, който представя латиноамериканският начин на живот в Европа.
 
Производство на колумбийски хамак  
Материалите за производство на хамаците La siesta  се взимат от доставчици, които са едни от най-добрите производители на органичен памук и дърво в съответните страни. Това е резултат на много години на сътрудничество между La siesta и партньорите им в Колумбия, Бразилия, Мексико и Индия. Заедно работят по усъвършенстването на моделите хамаци, хамак столове и системи за окачване, за да се получи този универсален и декоративен продукт - южноамериканския хамак в Европа. За мнозина това е не само една любима част от ежедневието, но и необходимост при пътуване.
 
La siesta спазва международните социални и екологични стандарти при отглежданите суровини като органичен памук и сертифицирано FSC® дърво.
 
Дизайн на хамака 
Продължава развитието на хамака, променя се по форма и цвят, тества се в лаборатории и в реалния живот.
Дизайнерите правят естетичен продукт, който в същото време да осигурява възможно най-голям комфорт и здравина.
 
Проектиране  на хамака
Традиционен и модерен
За много южноамериканци, хамаците са най-типичният израз на тяхната култура и начин на живот -Това може да се види от многото различни марки и стилове хамаци. Чрез комбиниране на цветове и материали по нов начин LA SIESTA допринася за запзването на тази много специална южноамериканска традиция.
 
Децата обичат хамаци! За деца и за по-големи
За много хора, хамаците са другари за цял живот, използват се в разнообразни ситуации от ежедневния живот: осигуряване на забавления и игри за цялото семейство, място, където да се насладят на романтични изживявания или да се отпуснат докато четат книга. За да отговарят на специалните изисквания на различните целеви групи и начините на използване, LA SIESTA са предприели партньорство с Федералното Германското дружество за насърчаване на позата и физически упражнения (BAG). Един от резултатите от това сътрудничество е колекцията за бебета и деца, която е изцяло в синхрон с нуждите на най-малките. Хамаците отговарят на най-високите изисквания за безопасност. Тези хамаци са малко по-малки, отколкото стандартните хамаци и предлагат затворенo окачване като по този начин предотвратят от задушаване.
 
Вкъщи и на пътя
Още преди векове моряците оценявали хамака като мобилно средство за спане на палубата. Но дори и днес не е загубил своeто обаяние със своята подвижност и гъвкавост. Монтиран в рамките на секунди, хамака превръща почти всяка среда в рай на мир и спокойствие. При разработването на нови модели се поставя не само допълнителен акцент върху комфорта, естетиката и безопасността, но също така се гледа и хамаците да са лесни за монтиране. Защото по този начин ще можете да им се наслаждавате много по пътя, както го правите у дома си в градината си.
 
Материали
Когато лежите в хамак материята на хамака и тялото влизат в симбиоза.
Тъканта меко обвива тялото, осигурява защита, затопля го и в същото време му осигурява чист въздух. Високо качество и износоустойчивите материали гарантират комфорта и безопасността на хамаците.
Повечето хамаци са изработени от памук и прежда.
Изборът на правилната прежда е едно от най-важните решения в производството на хамакa. Първо, преждата трябва да е издържлива за да гарантира посочения максимален капацитет. От друга страна, тя също трябва да бъде мека на допир и проветрива с цел да осигури мека повърхност на плата.
 
Цветове
Хамакът идва от Латинска Америка и символизира жаждата за живот и щастие, което може да се види в неговите цветове. За да останат ярките цветове по този начин, дори и ако са изложени на интензивна дневна светлина за по-дълги периоди от време, LA SIESTA използва бои от реномирани производители като Ciba или DyStar. Всички хамаци са тествани към устойчивост на светлина, на пране и пот от независими лаборатории. И са оценени високо по тези показатели. Памука също се отличава с неговата устойчивост на цвета.
 
Дърво
За дървените части на хамаците се използва дървесина от устойчиво горско стопанство в съответствие с критериите на Съвета за стопанисване на горите (FSC), свързани с тяхното отглеждане. За да се предотврати изветряне и за да се осигури устойчивост към атмосферни влияния като дъжд и вятър относно цвят и съдържание, се прилагат различни начини за усъвършенстване на дървото.
 
Безопасност
Хамака служи за релаксация и отпускане - при условие, че човек може да се довери на неговата безопасност.
La siesta  се старае да осигури възможно най-голяма безопасност в хамаците и хамак столовете, заради което работи по прогнозиране на евентуални опасности и как да ги предотврати.
 
Стрес-тестове
Всички хамаци LA SIESTA и хамак столове преминават през т.нар.стрес-тест. Продуктът се поставя в машина единствено създадена за тази цел  и се нанася удар върху продукта с тегло 2,5 пъти по-високо от максималното. По този начин, всички възможни слабости са идентифицирани и елиминирани преди хамака да достигне своя клиент.
 
Безопасността на първо място
През 1998 г. е изобретена "SafeTurn", въртяща безопасност интегрирана при спирането на хамак стола. Това позволява въртене около собствената си ос, без да се навиват въжетата за окачване. Особено децата обичат да се въртят във висящ стол, което прави "SafeTurn" незаменим особено в продукти за деца.
 
TUV Rheinland 
Разработването на системи за окачване и стойки за хамаци е в  сътрудничество с TUV Rheinland. Техни експерти тестват продуктите на всички изисквания по отношение на безопасност и предоставят насоки за елиминиране на потенциалните рискове за безопасност. 
Всички системи за окачване и стойки за хамаци от LA SIESTA са с GS-логото маркирани.
 
Може да разгледате нашите предложения за хамаци тук.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация

Контакти:


Aутдор Магазин Екстрем:  02-986-68-41, 0895-46-10-12, sales@extreme-bg.com

Скейтшоп Екстрем: 02-980-01-81, 0897-83-77-04, skateshop@extreme-bg.com

Имейл управител: office@extreme-bg.com

                                                                                          Доставка с Еконт                          Начини на плащане       

                                                Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерските цени на Еконт!