Технологии

Технологии туристически български раници Ташев

  

Airmash

Т.нар. дишаща материя е конструирана за зоните, които са в непосредствен контакт с тялото - презрамки, гръб, кръстен колан. Специалната 3D материя осигурява преминаване на въздух и вентилация, което позволява на кожата да диша и редуцира изпотяването. Състои се от 3 слоя - мрежовиден горен слой, свързан за основния слой чрез милиони полиамидни нишки, образуващи своеобразна паяжина по средата, през която въздухът преминава свободно когато раницата е на гърба. Премахва усещането за „слепване” с раницата и осезателно повишава комфорта. Достойнствата на дишащия гръб се оценяват най-вече при продължителни многодневни трекинги в горещо време.

 

    

Cordura
Cordura® DuPont® е високотехнологична материя, създадена от DuPont® за изработката на изделия, подложени на тежка експлоатация и изискващи особена здравина и надеждност. Продуктите, изработени от Cordura® са високоустойчиви на протриване, протъркване, разкъсване и износване. Животът им е няколко пъти по-дълъг в сравнение и с най-устойчивите полиестери. Само най-добрите текстилни фабрики в света притежават лиценз за изработката на Cordura®. Ултра здрави полиамидни нишки се подлагат предварително на специална термообработка, в следствие на която стават 10 пъти по здрави от нормални синтетични нишки със същото тегло. Заради неоспоримата и доказана дълготрайност и издръжливост, Cordura® е световно призната за най-добрата материя за раници, на които да може да се разчита при всякакви условия и ситуации.

ТАШЕВ доставя материала Cordura® от текстилна фабрика в Германия, притежаваща лиценз от DuPont®. Материята е с отлично немско качество, с олекотена силиконова импрегнация за водоустойчивост и с покритие от Teflon® - защитен горен слой, засилващ здравината на тъканта, предпазващ я от външни влияния, не позволяващ на замърсяванията да попият в нишките. Тази допълнителна обработка удължава още живота на раницата и я прави лесна за почистване и поддръжка.

Добрите марки в цял свят използват материята Cordura® за най-натоварените зони на раниците - дъно, носеща част. Продуктите ТАШЕВ от Cordura® са изработени ИЗЦЯЛО от материята Cordura® и са дълготрайни и изключително издръжливи продукти с гарантирано дълъг живот. Това, което ще оцените високо след години, е че раницата е все така здрава както в деня, в който сте се сдобили с нея.

Duraflex
Катарами и пластмасови детайли DURAFLEX® - създадени специално за конкретното им предназначение в изделието. Изработени от ACETAL, който променя структурата си чак при -50°C, което ги прави високоустойчиви на големи натоварвания и ниски температури. Марката DURAFLEX® e световен лидер в технологичните пластмасови детайли за раници от десетки години. Създадена в USA, сега тя работи в целия свят, като се старае да предложи локално производство в няколко държави по света. ТАШЕВ доставя DURAFLEX® детайлите от италианска фабрика с дългогодишни традиции, което гарантира високото качество на пластмасовите детайли в раниците.

 

 

YKK
Японска марка ципове YKK®, в последните години и в момента безспорно най-добрите в света. Спиралата е устойчива на силен страничен опън и продължителна употреба в различни условия - много ниски и много високи температури, влага, прах, замърсена среда и др. Животът на циповете зависи не само от степента на натоварване, но и от интензивността на употреба, т.е. от броя отваряния и затваряния. В това отношение YKK циповете са над 10 пъти по-дълготрайни от всички останали ципове. Търсете надписа YKK на плъзгача.

 

 

Vario Back System
VBS system /Vario Back system/ - регулируема носеща система. Прилага се за раници с голям обем 55-100 литра, предназначени за продължително носене на тежък багаж при труден терен. Осигурява максимално високо ниво на стабилност и удобство чрез прецизно позициониране на раницата към човешкия гръб според индивидуалния ръст. Това се осъществява чрез приплъзване на носещия блок по алуминиевата конструкция и отпускане/затягане на регулаторите. Така и при много ниски и при много високи ръстове, комфортът е гарантиран. Всяка раница е придружена от подробна инструкция за регулиране.

 

Air Ventilation
AV system /Air Ventilation/ е носеща система със статично регулиране. Прилага се за средни по обем раници: 40-45 литра, предназначени за по-леки и/или по-кратки преходи с до 15 кг. багаж. AV носеща система позволява безпрепятствена циркулация на въздух чрез вертикален вентилационен канал по цялата дължина на гърба. Така осигурява свободното дишане на тялото, редуцира изпотяването и повишава комфорта. Всяка раница се предлага с подробна инструкция за регулиране.

Вградено откачващо покривало за дъжд.

 

Н2О опция за кемълбек-състои се от 3 елемента: 
вътрешен джоб, отвор и халка на презрамката

 

 

Технологии слънчеви спортни и зимни ски очила Google 

АЦЕТАТ

Ацетат e материал с естествен произход, получен от преработката на целулозни люспи. Плаките, изработени от ацетат, се характеризират с висока степен на гъвкавост и устойчивост ПРОТИВ МЪГЛА.

  

PC поликарбонат
Очилата са изцяло изработени от въглеродни фибри (поликарбонат). Плаките, изработени от поликарбонат, са не само леки, но също така и много здрави и устойчиви на надраскване. Благодарение на многослойния им характер тяхната дебелина е идеално равна, което елиминира всички деформации и зрителни нарушения.

 

  

Този материал прави рамката на очилата лека и устойчива на механични увреждания.

 

  

TR-90 - Grilamid

Grilamid е най-модерният материал, който се използва в производството на съвременни спортни слънчеви очила. Grilamid се отличават с повишена гъвкавост сравнение с поликарбоната, както и с изключителна устойчивост.

  

TPU термопластичен полиуретан

Термопластичният полиуретан е изключително гъвкав материал, тъй като запазва свойства си в широк температурен диапазон. Отличава се с изключително висока механична якост и устойчивост на различни метеорологични условия. Това го прави идеален материал при употреба в екстремни условия.
 

  

Поляризирани PROTEC G-lenses

Поляризираните плаки, които се използват за очилата GOGGLE са с две различни дебелини: 0,75 мм и 1.0 мм. Поляризиращият ефект намалява до минимум дразненето от светлинни отблясъци от сняг и вода и повишава безопасността в често срещани ситуации, в които се препоръчва използването на слънчеви очила. Ясното виждане е гарантирано чрез засилането разпознаване на цветовете. Повечето от слънчевите очила GOGGLE са снабдени с поляризирани плаки с 1.0 мм дебелина.
 

 

 

OPTICAL RIM G-System
OPTICAL RIM G-SYSTEM позволява поставянето на коригиращи лещи с диоптър според индивидуалните нужди. Всички модели, маркирани с буквата "R", напр. T-510-R притежават тази опция.

 

FOG BLOCK G-lenses

Уникалната технология FOG BLOCK максимално защитава плаките от запотяване. Хидрофилното  покритие от вътрешната страна на плаките абсорбира влагата, преди  очилата да се запотят. 
Внимание: не излагайте вътрешната страна на плаките в досег до твърди и остри предмети, за да се избегне надраскване и повреждане на FOG БЛОК покритието

 

DUPLEX G-плаки
Всички ски очила GOGGLE са оборудвани с двойни плаки. Изграждането на двойна плака увеличава ефекта против мъгла, като с това се подобрява и увеличава видимостта.

 

AIR JECT VENTILATION

Моделите H830, H840, H850 и H855 ски очила с DUPLEX G-Lens имат допълнителна вентилационна система, която позволява на въздуха да циркулира между двата  пласта от двойните плаки. AIT JECT VENTILATION е най-високо развитата технология, която защитава плаките от мъгла. Тази система е специално проектирана, за да се подобри видимостта в екстремни метеорологични условия.
 

 

LENS CHANGE System

Тази система предоставя възможност за лесна смяна на плаките, за да се адаптират очилата към действителните метеорологични условия. Всички очила с LENS CHANGE G-System  включват най-малко един допълнителен чифт плаки с различни показатели.
 

 

SUPER DARK 4 G-Lens

Моделите слънчеви очила с категория 4 пропускат 3-8 % светлина и са предназначени да бъдат използвани предимно при много силна слънчева светлина, най-вече на глетчерите и в планините. Очилата с категория 4 не са подходящи за шофиране.
 

 

РЕГУЛИРУЕМА ЕЛАСТИЧНА КАИШКА

Регулируемата еластичната каишка, включена в комплекта, може да бъде поставена на мястото на дръжките на очилата като това дава възможност за използване на слънчевите очила и при екстремни спортни дейности.
 

 

CONTOURED FOAM
Мекият протектор, направен от специален материал, се адаптира към всяка формата на лицето и създава усещане за комфорт, дори при продължително използване на слънчевите очилата. Това ги прави изключително подходящи при колоездене, ски, крос кънтри, джогинг и при всички дейности, свързани с интензивно движение.

 

Конструкция на дръжките
Конструкцията на дръжките с шарнири позволява да настроите позицията на очилата за лицето по формата на главата.

   

Useful case

USEFUL PROTECTIVE CASE 
 
Очилата са снабдени с удобно твърдо калъфче за съхранение с цел предпазване на стъклата от надраскване и механични увреждания. 
 
     
Useful bag
 
USEFUL PROTECTIVE BAG 
Очилата са снабдени с удобно меко калъфче за съхранение с цел предпазване на стъклата от надраскване и механични увреждания. 
 

   

UV 400 LENS PROTECTION

Слънчевите очила с UV400 защита са създадени с цел да блокират 100 % UVA, UVB и UVC лъчи. UVA лъчите с дължина до 400 nm – тези, които се пропускат през озоновия слой, водят до придобиване на тен, но и до опасност от сериозни увреждания – на зрението и кожата. UVA лъчите с дължина до 400 nm са с най-висока концентрация в обедните часове на деня, независимо от сезона.
     
 
FOR KIDS
Този символ показва, че конкретният модел е подходящ за деца.
 
    
CROSS COUNTRY PRO
Тези очила са подходящи за ски бягане и каране. Те не се изпотяват и са по-устойчиви на конденз - с добър въздушен поток зад плаките. Добро обезвъздушаване, отлична оптика, пресечена рамка и анти-мъгла покритие на плаките.
 
   
 
 
CE

Продуктът отговаря на всички европейски изисквания за качество.

 

Технологии палатки Husky

Технологии туристически и ловни обувки Alpina

 

SYMPATEX®
Водоустойчива мембрана, която предпазва ходилото от проникване на вода. В същото време, тя осигурява добра вентилация, което означава, че обувката е подходяща за всички видове атмосферни условия. Мембраната  Sympatex ®  е   водоустойчива, ветроустойчива, "дишаща", лицензирана от Sympatex ® Technologies GmbH. Може да бъде поставена както от вътрешната повърхност, така и между два слоя плат (често наричана "3-слоен  ламинат"). Този тип на обработка на плата предлага по-голяма трайност, чрез по-добро опазване на целостта на слоя на Sympatex ® от абразия, както отвън. Sympatex ® мембраната, подобно на Gore-Tex ® мембраната не позволява на водата да проникне отвън, но молекулите на водните пари се транспортират чрез мембрана от вътре навън чрез поглъщане и изпаряване. Този трансфер на влагата през мембраната е това, което се нарича "дишане".
 
ALPITEX
Мембраната  Alpitex е разработена от инженерите на Alpina въз основа на дългогодишен опит и постоянна обратна връзка с потребителите. Мембраната е водоустойчива, ветроустойчива  и дава възможност за добра вентилация на обувката, както и комфорт за крака.
 
THINSULATE
В сравнение със стандартните ИЗОЛАЦИИ за обувки, Изолацията Thinsulate осигурява два пъти по-голяма топлина за краката ви в сравнение със стандартните мембрани за обувки. Краката могат  да дишат и се регулира естественото телесно усещане  на крака.  В следствие на това те остават топли,  дори в необичайно мокри и студени атмосферни условия. Почти два пъти по-топла  от всяка друга изолация, включително и от пух, Thinsulate е дишаща и се пере. Тя поглъща по-малко от 1 % от теглото си във вода и остава топла във влажни условия.
 
 
VIBRAM
Високо износоустойчива подметка, която  гарантира стабилност при стъпване върху всякакъв вид повърхности.
 
 
ALPINA ALLROUND
Подметка, разработена от Alpina – произведена във фабриката, в която се произвежда Vibram, със същите качества, осигуряваща добро сцепление и стабилност.
 
RUBBER
Подметка от естествен каучук, която осигурява дълготрайност, отлична поддръжка и добро сцепление по неравен терен.
 
EVA RUBBER 
Подметка от естествен каучук, която е обработена като други термопластични материали; тя е полимер, който като еластомерен материал има гъвкавост и мекота. Известна е като етилен винил ацетат и е съполимер на етилен и винил ацетат. 
EVA  подметките са най-леките от всички твърди подметки. Те са здраво закрепени към горната част със специална технология на залепване при много високи темпертури.
 
DIRECT INJECT
Технология, при която се инжектира подметката към обувката. Така се осигурява по-голяма здравина, водоустойчивост,  мекота, стабилност и комфорт. Лекота, гъвкавост и висока износоустойчивост благодарение на технологията,  чрез която обувките и подметките  са свързани без лепило или шев. Лека и здрава подметка.
 
MULTIFUNCTION
Иновативна подметка Multifunction®, осигуряваща добро сцепление и с 25 % повишена стабилност при хлъзгави терени, сняг и лед. Технологията на производство на подметката Multifunction® се базира на съвършено нов метод, предназначен предимно за обувки, които ще се използват при тежки зимни условия. Чрез инжектиране и вулканиция на текстилни елементи в подметка, се получава ефекта на "вградени котки", с което се повишава сцеплението при хлъзгави терени и се гарантира повишена устойчивост и стабилност.
 
 
ANATOMICAL FOODBED
Анатомична форма на стелката на обувката.
 
 
EXPANDED PU MIDSOLE
Разширена полиуретанова междинна подметка за меко и удобно ходене.
 
 
TPU PART FOR SEMI CRAMPONS ENGAGEMENT IN HEEL AREA
Термопластичен материал в областта на петата за поставяне на полуавтоматични котки.
 
 
 
TPU SHOCK ABSORBING PART
Допълнителна подложка  за поемане на вибрациите  в подметката.
Предлага дълготраен комфорт, съчетавайки голяма шок абсорбация с гъвкава свобода на движение.
 
TOE  PROTECTION
Допълнителен  борд в предната част на обувката защитава крака от остри камъни и нестабилен терен.
 
 
RUBBERRIZED PROTECTION
Гумиран борд осигурява предната част и петата с ефективна защита от външни елементи, удари, скали.
 
         
VCP - Volume control plate
Подложка за контрол на обема, разположена  под  стелката, дава възможност за точна и независима адаптация на обема на обувката за левия и десния крак. Ако подложката се отстрани обувката има по-голям обем.
 
FLEX ZONE
За да се намали тежестта в задната част на глезена, която носи по-голямата част от товара по време на дългите походи по стръмни наклони, много обувки ALPINA имат „Flex зона", която се намира отзад. Това облекчава напрежението върху глезена, което  позволява по-лесно и по-спокойно ходене при терени с денивелация.
 
QUICK LACING SYSTEM
Бързата и ефективна завързваща система, осигурява най-сигурно прилепване към крака чрез оригиналното устройство със сачмен лагер. Вашата стъпка ще бъде по-лека и по-прецизна.
 
 
INTEMP CONTROL SYSTEM
Нова система за отопление с два режима на работа, която поддържа топлина на краката Ви в продължение на 6 часа и никога не Ви претопля 
Нагревателните елементи ALPENHEAT са предварително инсталирани в областта на петите , както и в предната част на обувките. За използване на функцията отопление, заредете акумулаторните батерии и ги поставете във всяка една от обувките. 
 
 
ALL  DAY COMFORT
Естествените материали, специалните  подметки, проветривите  мембрани осигуряват комфортно усещане през целия ден по време на работа и в свободното ви време.
 
SOFT NATURAL MATERIALS
Съвременната тенденция е да се използват естествени материали, с които кожата се чувства добре, а това е точно това,  което Alpina прави.  Естествените  материали позволяват на нашите обувки да дишат като собствената ни кожа, която ги прави по-удобни и по-приятни за носене.
 
 
LADIES MODELS
За повечето линии обувки Alpina предлага широк спектър от модели за жени и цветове, предназначени да задоволят вкуса им. Специално проектираните  обувки за жени са адаптирани за по-чувствителните, по-ниските и по-силно изразените им прасци. Обувките за жени Alpina  са направени въз основа на специфичното женско ходило, което е по-тясно и по-ниско в предната си част, за да съответства на анатомията на женския крак.
 
JUNIOR MODELS
Юношеските модели на обувките Alpina  са направени въз основа на юношеското ходило, което расте непрекъснато и обувките трябва да отговарят на естествената еволюция на юношеският крак.
KIDS MODELS
Детските модели на обувките Alpina са направени въз основа на детското ходило, което расте непрекъснато и обувките трябва да отговарят на естествената еволюция на детският крак.
 
Нов продукт.
 
 
 
 
PFC FREE
PFC са перфлуорни съединения, доказано вредни за човешкото здраве и околната среда с много дълъг период на разграждане.
Това се перфлуорни химикали, които се използват предимно в различни производства, в импрегнирането на текстил, особено при изработката на якета, панталони, водоустойчиви обувки и т.н.
Европейският съюз е изработил регламент, забраняващ производството, употребата и продажбата на стоки, съдържащи PFC от 2020 година.
 
 
 
 
Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация

Доставка с Еконт                          Начини на плащане


Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерските цени на Еконт!