Технологии

Технологии туристически български раници Ташев

  

Airmash

Т.нар. дишаща материя е конструирана за зоните, които са в непосредствен контакт с тялото - презрамки, гръб, кръстен колан. Специалната 3D материя осигурява преминаване на въздух и вентилация, което позволява на кожата да диша и редуцира изпотяването. Състои се от 3 слоя - мрежовиден горен слой, свързан за основния слой чрез милиони полиамидни нишки, образуващи своеобразна паяжина по средата, през която въздухът преминава свободно когато раницата е на гърба. Премахва усещането за „слепване” с раницата и осезателно повишава комфорта. Достойнствата на дишащия гръб се оценяват най-вече при продължителни многодневни трекинги в горещо време.

 

    

Cordura
Cordura® DuPont® е високотехнологична материя, създадена от DuPont® за изработката на изделия, подложени на тежка експлоатация и изискващи особена здравина и надеждност. Продуктите, изработени от Cordura® са високоустойчиви на протриване, протъркване, разкъсване и износване. Животът им е няколко пъти по-дълъг в сравнение и с най-устойчивите полиестери. Само най-добрите текстилни фабрики в света притежават лиценз за изработката на Cordura®. Ултра здрави полиамидни нишки се подлагат предварително на специална термообработка, в следствие на която стават 10 пъти по здрави от нормални синтетични нишки със същото тегло. Заради неоспоримата и доказана дълготрайност и издръжливост, Cordura® е световно призната за най-добрата материя за раници, на които да може да се разчита при всякакви условия и ситуации.

ТАШЕВ доставя материала Cordura® от текстилна фабрика в Германия, притежаваща лиценз от DuPont®. Материята е с отлично немско качество, с олекотена силиконова импрегнация за водоустойчивост и с покритие от Teflon® - защитен горен слой, засилващ здравината на тъканта, предпазващ я от външни влияния, не позволяващ на замърсяванията да попият в нишките. Тази допълнителна обработка удължава още живота на раницата и я прави лесна за почистване и поддръжка.

Добрите марки в цял свят използват материята Cordura® за най-натоварените зони на раниците - дъно, носеща част. Продуктите ТАШЕВ от Cordura® са изработени ИЗЦЯЛО от материята Cordura® и са дълготрайни и изключително издръжливи продукти с гарантирано дълъг живот. Това, което ще оцените високо след години, е че раницата е все така здрава както в деня, в който сте се сдобили с нея.

Duraflex
Катарами и пластмасови детайли DURAFLEX® - създадени специално за конкретното им предназначение в изделието. Изработени от ACETAL, който променя структурата си чак при -50°C, което ги прави високоустойчиви на големи натоварвания и ниски температури. Марката DURAFLEX® e световен лидер в технологичните пластмасови детайли за раници от десетки години. Създадена в USA, сега тя работи в целия свят, като се старае да предложи локално производство в няколко държави по света. ТАШЕВ доставя DURAFLEX® детайлите от италианска фабрика с дългогодишни традиции, което гарантира високото качество на пластмасовите детайли в раниците.

 

 

YKK
Японска марка ципове YKK®, в последните години и в момента безспорно най-добрите в света. Спиралата е устойчива на силен страничен опън и продължителна употреба в различни условия - много ниски и много високи температури, влага, прах, замърсена среда и др. Животът на циповете зависи не само от степента на натоварване, но и от интензивността на употреба, т.е. от броя отваряния и затваряния. В това отношение YKK циповете са над 10 пъти по-дълготрайни от всички останали ципове. Търсете надписа YKK на плъзгача.

 

 

Vario Back System
VBS system /Vario Back system/ - регулируема носеща система. Прилага се за раници с голям обем 55-100 литра, предназначени за продължително носене на тежък багаж при труден терен. Осигурява максимално високо ниво на стабилност и удобство чрез прецизно позициониране на раницата към човешкия гръб според индивидуалния ръст. Това се осъществява чрез приплъзване на носещия блок по алуминиевата конструкция и отпускане/затягане на регулаторите. Така и при много ниски и при много високи ръстове, комфортът е гарантиран. Всяка раница е придружена от подробна инструкция за регулиране.

 

Air Ventilation
AV system /Air Ventilation/ е носеща система със статично регулиране. Прилага се за средни по обем раници: 40-45 литра, предназначени за по-леки и/или по-кратки преходи с до 15 кг. багаж. AV носеща система позволява безпрепятствена циркулация на въздух чрез вертикален вентилационен канал по цялата дължина на гърба. Така осигурява свободното дишане на тялото, редуцира изпотяването и повишава комфорта. Всяка раница се предлага с подробна инструкция за регулиране.

Вградено откачващо покривало за дъжд.

 

Н2О опция за кемълбек-състои се от 3 елемента: 
вътрешен джоб, отвор и халка на презрамката

 

 

Технологии слънчеви спортни и зимни ски очила Googgle, GOG

 

ADJUSTABLE ELASTIC STRAP/ РЕГУЛИРУЕМА ЕЛСТИЧНА КАИШКА

Регулируемата еластичната каишка, включена в комплекта, може да бъде поставена на мястото на дръжките на очилата като това дава възможност за използване на слънчевите очила и при екстремни спортни дейности, където е важно очилата да останат на лицето.


AIR JECT VENTILATION / ВЕНТИЛАЦИОННА СИСТЕМА

Моделите H830, H840, H850 и H855 ски очила с DUPLEX G-Lens имат допълнителна вентилационна система, която позволява на въздуха да циркулира между двата  пласта от двойните плаки. Ски очилата са оборудвани с отвори.  Вентилационната система на обектива позволява на чистия въздух да циркулира лесно в ски очилата. Вентилационните отвори пропускат студения въздух вътре в ски очилата и изтласкват топлия въздух навън. Системата AIR JECT VENTILATION предпазва ски очилата от замъгляване. Движете се! Това е най-добрият начин да поддържате въздуха да циркулира.ACETATE / АЦЕТАТ

Ацетатът е един от най-качествените материали, изработени от полимер, получен от естествени памучни влакна. Плаките, изработени от ацетат, се характеризират с висока степен на гъвкавост и устойчивост против мъгла.  Ацетат за плаките за ски очила GOG се доставя от най-добрите доставчици от Япония и Италия. CHROMATIC G-LENS / ФОТОХРОМАТИЧНИ ПЛАКИ

Фотохроматичните лещи с цветно огледално покритие лесно се адаптират към различни светлинни условия и гарантират постоянен комфорт при гледане в различни нюанси на светлината. Под въздействието на слънчевата радиация хроматичните лещи варират от кат. 1 към кат. 3. Допълнителното огледално покритие гарантира по-добра UV защита и значително намалява отраженията, за да подобри зрителния комфорт.


 

CONTOURED FOAM / МЕК ПРОТЕКТОР
Мекият протектор, направен от специален материал, се адаптира към всяка формата на лицето и създава усещане за комфорт, дори при продължително използване на слънчевите очилата. Това ги прави изключително подходящи при колоездене, ски, крос кънтри, джогинг и при всички дейности, свързани с интензивно движение.  Предпазва очите от вятър, слънце и прах.


CROSS COUNTRY PRO / КРОС - КЪНТРИ
Тези очила са подходящи за ски бягане и каране. Те не се изпотяват и са по-устойчиви на конденз - с добър въздушен поток зад плаките. Добро обезвъздушаване, отлична оптика, пресечена рамка и анти-мъгла покритие на плаките.
 
 
 
CE / CE СЕРТИФИКАТ

Продуктът отговаря на всички европейски изисквания за качество.DUPLEX G-плаки /  ДВОЙНИ ПЛАКИ

Всички ски очила GOGGLE § GOG са оборудвани с двойни плаки. Изграждането на двойна плака създава топлинна бариера и увеличава ефекта против мъгла, като с това се подобрява и увеличава видимостта и се предотвратява замъгляването на вътрешната повърхност по време на ски.FOG BLOCK G-lenses / ЗАЩИТА ОТ ЗАМЪГЛЯВАНЕ НА ПЛАКИТЕ

Уникалната технология FOG BLOCK максимално защитава плаките от запотяване и замъгляване. Хидрофилното  покритие от вътрешната страна на плаките абсорбира влагата, преди  очилата да се запотят.  Лещите със специално покритие FOG BLOCK G-LENS изискват специални грижи. Необходимо е да ги предпазите от мръсотия, прах или други замърсявания, които могат да повредят покритието.
Внимание: не излагайте вътрешната страна на плаките в досег до твърди и остри предмети, за да се избегне надраскване и повреждане на FOG БЛОК покритието.FLEX G-SYSTEM / РЕГУЛИРУЕМИ ДРЪЖКИ
Слънчевите очила, оборудвани с FLEX G-SYSTEM, имат гъвкава шарнирна част. Увеличеният до 110 ° диапазон на отклонение гарантира комфорт при износване.


 
FOR KIDS / МОДЕЛ ЗА ДЕЦА
Този символ показва, че конкретният модел е подходящ за деца.HANDMADE METAL / РЪЧНА ИЗРАБОТКА от МЕТАЛ
Ръчно изработени слънчеви очила, изработени от висококачествен метал, за да гарантират максимален комфорт. Перфектни за ежедневна употреба. Много издръжлив и хипоалергичен материал.HEAD-FIT / РЕГУЛИРАНЕ на ОЧИЛАТА по ФОРМАТА на ГЛАВАТА
Техническите решения HEAD-FIT позволяват да се приспособи рамката на слънчевите очила към индивидуалната форма на главата. Носните подложки за слънчеви очила и краищата на слепоочието са изработени от интелигентни материали, които помнят формата му. Регулирането на носа на слънчеви очила и регулирането на краищата на очилата е лесно и точно.

Конструкцията на дръжките
Конструкцията на дръжките с шарнири позволява да настроите позицията на очилата за лицето по формата на главата.HDX G-LENS / ПОДОБРЯВАНЕ на ЦВЕТОВИЯ КОНТРАСТ
Спортните лещи с технологията HDX G-LENS подобряват цветовия контраст, за да подобрят комфорта на очите и зрителната острота. Острото зрение помага да се разпознават детайлите в околната среда, за да се гарантира по-добро спортно представяне и безопасност на спортистите. HDX контрастните лещи максимизират визуалното изживяване на всички видове спортове на открито.HYDROPHOBIC / ВОДООТБЛЪСКВАЩО ПОКРИТИЕ на ПЛАКИТЕ
Специално покритие, предназначено да отблъсква водата от повърхността на лещата. Водата върху хидрофобната леща образува водна капка и се оттича лесно, без да причинява зрително изкривяване. Поради това, че лещите с хидрофобно покритие са антистатични, те изискват по-малко почистване, тъй като са по-малко привлечени от прах.HYTREL FRAME /  ХИТРЕЛ - ТЕРМОПЛАСТИЧЕН ЕЛАСТОМЕР
За да подобрят безопасността и комфорта на най-малките потребители, детските рамки за слънчеви очила са изработени от модерен термопластичен еластомер, наречен HYTREL. Този материал гарантира много висока гъвкавост и издръжливост.


LENS CHANGE System / ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛАКИ

Тази система предоставя възможност за лесна смяна на плаките, за да се адаптират очилата към действителните метеорологични условия. Всички очила с LENS CHANGE G-System  включват най-малко един допълнителен чифт плаки с различни показатели и полезен твърд калъф. Всеки комплект спортни слънчеви очила със сменяеми лещи включва тъмни лещи за силна слънчева светлина. В зависимост от стила комплектът може да включва и прозрачни лещи, предпазващи очите от вятър, прах, насекоми или контрастни лещи (жълто / оранжево / розово), които са идеалният избор за по-слаба слънчева светлина.


MAGNETIC LENS / СМЕНЯЕМИ ПЛАКИ С МАГНИТ
MAGNETIC LENS е иновативна магнитна технология, която прави смяната на стъклените очила невероятно бърза и точна. Потребителят може лесно да адаптира ски очилата към променящата се видимост и метеорологичните условия.NIGHT VISION / ПРОЗРАЧНИ ПЛАКИ за НОЩНО ВИЖДАНЕ
Ски очилата с прозрачна леща NIGHT VISION осигуряват максимален комфорт на ски пистите, осветени след залез слънце. Прозрачна леща кат. S0 пропуска от 80% до 100% от видимата светлина, за да увеличи видимостта през нощта. Ясната леща предпазва лицето на потребителя от трудни метеорологични условия, например вятър и сняг.OPTICAL RIM G-System / ДОПЪЛНИТЕЛНА ОПТИЧНА РАМКА

OPTICAL RIM G-SYSTEM позволява поставянето на диоптрични стъкла според индивидуалните нужди на всеки, не по-големи от 5 диоптера. От 5 диоптера нагоре стъклата са дебели и не могат да се монтират на допълнителната плака. Всички модели, маркирани с буквата "R", напр. T-510-R притежават тази опция. Това са слънчеви очила и ски очила, предназначени за хора, които използват диоптрични стъкла. Вътре в рамката е монтирана пластмасова оптична допълнителна рамка за диоптрични стъкла.OTG OPTICAL FRAME FRIENDLY / ВЪЗМОЖНОСТ да се ИЗПОЛЗВАТ с ВАШИ ДИОПТРИЧНИ СТЪКЛА

Решението за притежателите на диоптрични очила, които изпитват затруднения при използването на ски очила. Меката и правилно оформена пяна вътре осигурява допълнително пространство за да се ползват ски очилата едновременно с друг чифт диоптрични очила, поставени вътре.


PC /  ПОЛИКАРБОНАТ
Очилата са изцяло изработени от въглеродни фибри (поликарбонат). Плаките, изработени от поликарбонат, са не само леки, но също така и много здрави и устойчиви на надраскване. Благодарение на многослойния им характер тяхната дебелина е идеално равна, което елиминира всички деформации и зрителни нарушения.  Поликарбонатните плаки са изключително подходящи за слънчеви и ски очила.

 

  

Този материал прави рамката на очилата лека и устойчива на механични увреждания.


POLARIZED PROTEC G-lenses / ПОЛЯРИЗИРАНИ ПЛАКИ

Поляризираните плаки намаляват до минимум дразнещите отблясъци от светлината, отразяваща се от плоски повърхности, напр. път, вода или сняг и повишават безопасността в често срещани ситуации, в които се препоръчва използването на слънчеви очила. Тези усъвършенствани плаки са идеалният избор за всички видове дейности на открито в ярки слънчеви дни. Плаките с поляризиращ филтър подобряват зрителната яснота и контраста на цветовете, с което се гарантира пълен комфорт и безопасност при носене.  Поляризираните плаки намаляват напрежението в очите.


POLARMATIC G-LENS / ФОТОХРОМАТИЧНИ ПОЛЯРИЗИРАНИ ПЛАКИ
Иновативна комбинация от фотохромна и поляризирана технология в един обектив, за да осигури най-добрия визуален комфорт при различни метеорологични условия. Лещите POLARMATIC автоматично се адаптират към светлинните условия под въздействието на слънчевата радиация, варираща от кат. 2 към кат. 3. В същото време лещите блокират дразнещите отблясъци от светлината, отразяваща се от плоски повърхности.REFLEX G-LENS / РЕФЛЕКСНИ ПЛАКИ
Част от слънчевите очила са оборудвани с лещи с огледално покритие, предлагани в различни цветови варианти. Специалното покритие REFLEX G-LENS гарантира по-добра UV защита и значително намалява отраженията, за да подобри зрителния комфорт. Слънчевите очила с REFLEX G-LENS се препоръчват широко при силна слънчева светлина.


SUPER DARK 4 G-Lens / КАТЕГОРИЯ 4

Моделите слънчеви очила с категория 4 пропускат 3-8 % светлина и са предназначени да бъдат използвани предимно при много силна слънчева светлина, най-вече на глетчерите и в планините. Очилата с категория 4 не са подходящи за шофиране и използване на пътя.


TRANSMATIC G-LENS / ТРАНСМАТИЧНИ ПЛАКИ
Фотохромните лещи се адаптират ефективно към различни светлинни условия. Под въздействието на слънчевата светлина лещите TRANSMATIC варират от кат. 1 към кат. 3 в спортни слънчеви очила и от кат. S2 към кат. S3 в ски очилата. Фотохромните лещи гарантират постоянен комфорт при гледане в различни нюанси на светлината.TR-90 - Grilamid / ТР ГРИЛАМИД

TR90 Grilamid е най-модерният материал, който се използва в производството на съвременни спортни слънчеви очила. Grilamid се отличават с повишена гъвкавост сравнение с поликарбоната, както и с изключителна устойчивост и издръжливост. Рамките за слънчеви очила Grilamid са свръхлеки и хипоалергенни.

  

TPU / ТЕРМОПЛАСТИЧЕН ПОЛИУРЕТАН

Термопластичният полиуретан е изключително гъвкав материал, тъй като запазва свойства си в широк температурен диапазон. Отличава се с изключително висока механична якост и устойчивост на различни метеорологични условия. Това го прави идеален материал при употреба в екстремни условия.

  

Useful case

USEFUL PROTECTIVE CASE  / МЕКО КАЛЪФЧЕ
 
Очилата са снабдени с удобно меко калъфче за съхранение с цел предпазване на стъклата от надраскване и механични увреждания. 
 
     
Useful bag
 
USEFUL PROTECTIVE BAG / ТВЪРДО КАЛЪФЧЕ 
Очилата са снабдени с удобно твърдо калъфче за съхранение с цел предпазване на стъклата от надраскване и механични увреждания. 
    

UV 400 LENS PROTECTION / ЗАЩИТА: UV 400

Слънчевите очила с UV400 защитен филтър са създадени с цел да блокират 100 % UVA, UVB и UVC лъчи. UVA лъчите с дължина до 400 nm – тези, които се пропускат през озоновия слой, водят до придобиване на тен, но и до опасност от сериозни увреждания – на зрението и кожата. UVA лъчите с дължина до 400 nm са с най-висока концентрация в обедните часове на деня, независимо от сезона.  Всички слънчеви очила и ски очила GOG са оборудвани с UV400 филтър за лещи за защита на очите от вредното UV лъчение.
 

 

Технологии палатки Husky

Технологии туристически и ловни обувки Alpina

 

SYMPATEX®
Водоустойчива мембрана, която предпазва ходилото от проникване на вода. В същото време, тя осигурява добра вентилация, което означава, че обувката е подходяща за всички видове атмосферни условия. Мембраната  Sympatex ®  е   водоустойчива, ветроустойчива, "дишаща", лицензирана от Sympatex ® Technologies GmbH. Може да бъде поставена както от вътрешната повърхност, така и между два слоя плат (често наричана "3-слоен  ламинат"). Този тип на обработка на плата предлага по-голяма трайност, чрез по-добро опазване на целостта на слоя на Sympatex ® от абразия, както отвън. Sympatex ® мембраната, подобно на Gore-Tex ® мембраната не позволява на водата да проникне отвън, но молекулите на водните пари се транспортират чрез мембрана от вътре навън чрез поглъщане и изпаряване. Този трансфер на влагата през мембраната е това, което се нарича "дишане".
 
ALPITEX
Мембраната  Alpitex е разработена от инженерите на Alpina въз основа на дългогодишен опит и постоянна обратна връзка с потребителите. Мембраната е водоустойчива, ветроустойчива  и дава възможност за добра вентилация на обувката, както и комфорт за крака.
 
THINSULATE
В сравнение със стандартните ИЗОЛАЦИИ за обувки, Изолацията Thinsulate осигурява два пъти по-голяма топлина за краката ви в сравнение със стандартните мембрани за обувки. Краката могат  да дишат и се регулира естественото телесно усещане  на крака.  В следствие на това те остават топли,  дори в необичайно мокри и студени атмосферни условия. Почти два пъти по-топла  от всяка друга изолация, включително и от пух, Thinsulate е дишаща и се пере. Тя поглъща по-малко от 1 % от теглото си във вода и остава топла във влажни условия.
 
 
VIBRAM
Високо износоустойчива подметка, която  гарантира стабилност при стъпване върху всякакъв вид повърхности.
 
 
ALPINA ALLROUND
Подметка, разработена от Alpina – произведена във фабриката, в която се произвежда Vibram, със същите качества, осигуряваща добро сцепление и стабилност.
 
RUBBER
Подметка от естествен каучук, която осигурява дълготрайност, отлична поддръжка и добро сцепление по неравен терен.
 
EVA RUBBER 
Подметка от естествен каучук, която е обработена като други термопластични материали; тя е полимер, който като еластомерен материал има гъвкавост и мекота. Известна е като етилен винил ацетат и е съполимер на етилен и винил ацетат. 
EVA  подметките са най-леките от всички твърди подметки. Те са здраво закрепени към горната част със специална технология на залепване при много високи темпертури.
 
DIRECT INJECT
Технология, при която се инжектира подметката към обувката. Така се осигурява по-голяма здравина, водоустойчивост,  мекота, стабилност и комфорт. Лекота, гъвкавост и висока износоустойчивост благодарение на технологията,  чрез която обувките и подметките  са свързани без лепило или шев. Лека и здрава подметка.
 
MULTIFUNCTION
Иновативна подметка Multifunction®, осигуряваща добро сцепление и с 25 % повишена стабилност при хлъзгави терени, сняг и лед. Технологията на производство на подметката Multifunction® се базира на съвършено нов метод, предназначен предимно за обувки, които ще се използват при тежки зимни условия. Чрез инжектиране и вулканиция на текстилни елементи в подметка, се получава ефекта на "вградени котки", с което се повишава сцеплението при хлъзгави терени и се гарантира повишена устойчивост и стабилност.
 
 
ANATOMICAL FOODBED
Анатомична форма на стелката на обувката.
 
 
EXPANDED PU MIDSOLE
Разширена полиуретанова междинна подметка за меко и удобно ходене.
 
 
TPU PART FOR SEMI CRAMPONS ENGAGEMENT IN HEEL AREA
Термопластичен материал в областта на петата за поставяне на полуавтоматични котки.
 
 
 
TPU SHOCK ABSORBING PART
Допълнителна подложка  за поемане на вибрациите  в подметката.
Предлага дълготраен комфорт, съчетавайки голяма шок абсорбация с гъвкава свобода на движение.
 
TOE  PROTECTION
Допълнителен  борд в предната част на обувката защитава крака от остри камъни и нестабилен терен.
 
 
RUBBERRIZED PROTECTION
Гумиран борд осигурява предната част и петата с ефективна защита от външни елементи, удари, скали.
 
         
VCP - Volume control plate
Подложка за контрол на обема, разположена  под  стелката, дава възможност за точна и независима адаптация на обема на обувката за левия и десния крак. Ако подложката се отстрани обувката има по-голям обем.
 
FLEX ZONE
За да се намали тежестта в задната част на глезена, която носи по-голямата част от товара по време на дългите походи по стръмни наклони, много обувки ALPINA имат „Flex зона", която се намира отзад. Това облекчава напрежението върху глезена, което  позволява по-лесно и по-спокойно ходене при терени с денивелация.
 
QUICK LACING SYSTEM
Бързата и ефективна завързваща система, осигурява най-сигурно прилепване към крака чрез оригиналното устройство със сачмен лагер. Вашата стъпка ще бъде по-лека и по-прецизна.
 
 
INTEMP CONTROL SYSTEM
Нова система за отопление с два режима на работа, която поддържа топлина на краката Ви в продължение на 6 часа и никога не Ви претопля 
Нагревателните елементи ALPENHEAT са предварително инсталирани в областта на петите , както и в предната част на обувките. За използване на функцията отопление, заредете акумулаторните батерии и ги поставете във всяка една от обувките. 
 
 
ALL  DAY COMFORT
Естествените материали, специалните  подметки, проветривите  мембрани осигуряват комфортно усещане през целия ден по време на работа и в свободното ви време.
 
SOFT NATURAL MATERIALS
Съвременната тенденция е да се използват естествени материали, с които кожата се чувства добре, а това е точно това,  което Alpina прави.  Естествените  материали позволяват на нашите обувки да дишат като собствената ни кожа, която ги прави по-удобни и по-приятни за носене.
 
 
LADIES MODELS
За повечето линии обувки Alpina предлага широк спектър от модели за жени и цветове, предназначени да задоволят вкуса им. Специално проектираните  обувки за жени са адаптирани за по-чувствителните, по-ниските и по-силно изразените им прасци. Обувките за жени Alpina  са направени въз основа на специфичното женско ходило, което е по-тясно и по-ниско в предната си част, за да съответства на анатомията на женския крак.
 
JUNIOR MODELS
Юношеските модели на обувките Alpina  са направени въз основа на юношеското ходило, което расте непрекъснато и обувките трябва да отговарят на естествената еволюция на юношеският крак.
KIDS MODELS
Детските модели на обувките Alpina са направени въз основа на детското ходило, което расте непрекъснато и обувките трябва да отговарят на естествената еволюция на детският крак.
 
Нов продукт.
 
 
 
 
PFC FREE
PFC са перфлуорни съединения, доказано вредни за човешкото здраве и околната среда с много дълъг период на разграждане.
Това се перфлуорни химикали, които се използват предимно в различни производства, в импрегнирането на текстил, особено при изработката на якета, панталони, водоустойчиви обувки и т.н.
Европейският съюз е изработил регламент, забраняващ производството, употребата и продажбата на стоки, съдържащи PFC от 2020 година.
 
 
 
 

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport