Филтрирай

Лонгбордове


Сравни (0)
Промо
-33%
Лонгборд Fish-IN

Най-продаван модел в Чехия и България за 2021 г.!Препоръчителна употреба: Спорт за развлечение.Матер..

125.00 лв.

189.00 лв.

Лонгборд Mindless Sunset Cruise

Лонгборд Mindless Sunset Cruise е създаен въз основа на изключително популярната дъска на Daily Gran..

269.00 лв.

Промо
-33%
Лонгборд Fox-N

Най-продаван модел в Чехия и България за 2021 г.!Препоръчителна употреба: Спорт за отдих.Материал на..

125.00 лв.

189.00 лв.

Лонгборд Tropic T

Препоръчителна употреба: Круиз / скейтпаркМатериал на борда: 7 слоя канадски кленДъска с форма на съ..

226.00 лв.

Лонгборд Mindless Gothic

Gothic е един от трите комплекта, които разполагат с Mindless 159-милиметрови машинки Gen-X. То..

329.00 лв.

Лонгборд Mindless Mandala

 Яркото оцветяване контрастира с поразителната градиентна графика, докато финият обърнат нос и ..

259.00 лв.

Лонгборд Mindless Rogue Swallow Tail green

Снабден е с машинки, които помагат за повишена гъвкавост при завой, идеални за начинаещи или такива,..

279.00 лв.

Лонгборд Mindless Octopuke

Octopuke е един от трите борда на Mindless, които разполагат с  изключителни 159-милиметрови ма..

329.00 лв.

Лонгборд Mini Nautical

Подходящ за: развлекателен спортМатериал на дъската: 1ви+7ми бамбук, 2ри-6ти руски кленФор..

251.00 лв.

Лонгборд Mindless Tiger Sword

Tiger Sword е един от трите борда, които разполагат с Mindless ексклузивни 159-милиметрови шасита Ge..

329.00 лв.

Лонгборд Surfy

SUMMER е класически лонгборд тип круизер с леко тегло, идеален за използване на най-близката ул..

292.00 лв.

Промо
-34%
Лонгборд WALNUT

Препоръчителна употреба: Спорт за развлечение.Материал на борда: 1-ви канадски клен, 2-ри-7-ми руски..

190.00 лв.

288.00 лв.

Високата информираност е от значение в много ситуации. Колкото сме по-наясно с възможностите пред нас, толкова по-правилно и лесно решение ще успеем да вземем. За пример може да послужи покупката на лонгборд, като това приспособление навлиза в ежедневието ни все повече с годините. То изпълнява няколко предназначения наведнъж, а изборът му трябва да бъде съобразен с целта на неговата употреба, възрастта на ползвателя и експлоатационните качества, които търсим. Предлагат се какви ли не модели, отличаващи се едни от други по материалите за изработка, дизайна, размера и др. 

Какво е лонгборд

Преди да купите лонгборд, е нужно да сте напълно наясно с конструкцията и предназначението на пособието. Напълно възможно е да изпитвате известни затруднения при селекцията му, но истината е, че няма нищо сложно в неговия избор. Този модел скейт се отличава със своите по-големи размери, също както и с разнообразието си от дизайнерски линии, които биха отговорили на скейтърските Ви потребности - Pintail, Cruiser, Hybrid, Drop-Thru и др. 

Подходящ ли е за деца

За да практикувате лонгбординг с най-голямо удоволствие, трябва да изберете подходящ модел, който би могъл да бъде и детски. В случая размерите ще са по-малки, а възможностите за професионални каскади ограничени. Мини моделите са супер опция, а в онлайн магазин Екстрем Спорт ще ги намерите и на достъпни цени. Изберете подходяща дъска за деца и дайте път на най-малките да покажат на какво са способни. 

На какво да обърнем внимание при избора му

При избора трябва да се тръгне от най-основния елемент, а именно материала на лонгборд дъските. Те се изработват от дърво или шперплат. Понякога се използват и комбинирани варианти, за повишаване на здравината. Днес се срещат доста магазини за лонгборд в София, но при избора е редно да се вземе под внимание диаметъра на колелцата. В повечето бордове за каране този параметър е в границите от 50 до 100 мм. Крузерите например са с диаметър до 76 мм и дължина от 70 см. Така не се губи маневреност и има възможност за развиване на по-високи скорости.

Сред най-предпочитаните са tempish лонгборд моделите, предназначени за стрийтрадинг. Подходящи са както за начинаещите, така и за напредналите скейтъри. Те са нещо средно между скейтборд и лонгборд, а дължината им достига до около 82,6 см, което ги прави подходящи за изпълнение на различни трикове. Дъската за лонгборд може да има различни форми, което се подбира спрямо стила на каране и желаните трикове за изпълнение.

За да се възползвате максимално от дълготрайността на лонгборда, той се нуждае от периодична грижа, като обръщате внимание на състоянието на колелата. При наличие на разхлабени части, затегнете ги. Редовно почиствайте мръсотията от колелата и смазвайте лагерите с подходяща смазка.

Ако е дошло време да купите Вашия първи или пореден лонгборд, обърнете внимание на следните критерии за избор, които ще Ви навигират в това сложно понякога начинание:

  • Каране в града - ако става дума за подвизи из градските улици, penny моделите са удачно решение, на което Ви съветваме да заложите. Крузерите (мини дъските) са също добро попадение, което е подходящо и за най-малките скейтъри;
  • Паркове, пътища и неравни терени - подобни условия за каране на лонгборд ще отправят към Вас едно сериозно предизвикателство, за което трябва да сте подготвени. В случая е добре да заложите на pintail, drop-thru или freeride бордовете;
  • Форма и дължина на дъската - съществуват 4 вида, от които трябва да изберете един. Съобразете се със стила си на каране и опита, който притежавате;
  • Марка и цена.

    След като изберете подходящ лонгборд, идва ред и на същинското забавление. Екипът на Екстрем Спорт очаква Вашия избор - направете го още днес. 

    Абонирай се

    Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация