Филтрирай

Туристически чорапи


Сравни (0)
Зимни трекинг чорапи NH4W Мерино

ЗИМНИ ТРЕКИНГ ЧОРАПИ NH4W MERINO Производител: Nordhorn, Полша Nordhorn е марка, която е създадена..

23.00 лв.

Зимни трекинг чорапи NH4 Thermolite

ЗИМНИ ТРЕКИНГ ЧОРАПИ NH4 THERMOLITE Производител: Nordhorn, Полша Nordhorn е марка,..

20.00 лв.

Чорапи ТАШЕВ Heavy Trekking Мерино

Чорапи ТАШЕВ Heavy Trekking MerinoПлътни трекинг чорапи с висок процент мериносова вълна 76%. Подход..

20.90 лв.

Чорапи ТАШЕВ Trekking Light Мерино

Чорапи ТАШЕВ Trekking Light MerinoТермо чорапи от Мериносова вълна - най-фината вълна в света с уник..

18.60 лв.

Ловни чорапи Nordhorn grey

ЛОВНИ ЧОРАПИ NORDHORN GREY   Производител: Nordhorn, Полша   Nordhorn е марка, която е създадена бла..

12.00 лв.

Летни трекинг чорапи NH5 black coolmax

ЛЕТНИ ТРЕКИНГ ЧОРАПИ NH5 BLACK COOLMAX Производител: Nordhorn, Полша Nordhorn е марка, която е създ..

15.00 лв.

Летни трекинг чорапи NH7 black

Материали:Coolmax 80%Poliamid 15 %Lycra 5 % Nordhorn е марка, която е създадена благодарение на дълг..

18.00 лв.

Летни трекинг чорапи NH7B bamboo

ЛЕТНИ ТРЕКИНГ ЧОРАПИ NH7B BAMBOO Производител: Nordhorn, Полша Nordhorn е марка, коя..

18.00 лв.

Летни трекинг чорапи NH8 Fresh black

ЛЕТНИ ТРЕКИНГ ЧОРАПИ NH8 FRESH Производител: Nordhorn, Полша Nordhorn е марка, която е ..

20.00 лв.

Трекинг чорапи Trekking Pro

ТРЕКИНГ ЧОРАПИ TREKKING PROПроизводител: Nordhorn, ПолшаNordhorn е марка, която е създадена благодар..

20.00 лв.

Трекинг чорапи к-т 2 чифта

ТРЕКИНГ ЧОРАПИ К-Т 2 ЧИФТА Производител: Nordhorn, ПолшаПрофесионални трекинг чорапи с перфектен т..

25.00 лв.

Чорапи Walking Nordhorn

WALKING ЧОРАПИ NORDHORNПроизводител: Nordhorn, ПолшаNordhorn е марка, която е създадена благодарение..

15.00 лв.

Туристическите занимания са интересни, динамични и вълнуващи. Те ни зареждат с добро настроение, подобряват здравето ни и ни държат в кондиция. Колкото по-често ги практикуваме, толкова по-добре ще се чувстваме, а ежедневието ни ще е много по-пълноценно и смислено. В онлайн магазин Extreme Sport ще откриете удобни и качествени продукти на сносни цени, които предлагаме за всеки един артикул в сайта.

Какво е предназначението на туристическите чорапи

Този вид чорапи са предназначени за туристически обувки. Предлагат се в доста разновидности - според сезона, видовете спорт и дейностите на открито, модните тенденции и др. Тяхната роля е да осигуряват комфорт на краката по време на движение, да не ги запарват, но наред с това да поддържат оптимална температура през зимните месеци и горещините.

Те трябва да са също така и ергономични, да допринасят за транспорта на влагата и да не се усукват или свличат лесно. Ефективната абсорбация на влагата и адаптирането към ходилото са също задължителни качества, които всеки един чифт туристически чорапи в категорията притежава. Някои модели са допълнително подсилени в зоната около петата, за да се осигури защита от охлузвания и по-сериозни наранявания.

Много често хората се питат каква е разликата между чорапите за туризъм и обикновените им аналози? Това е на първо място защитната функция, тъй като чорапите за планина пропускат влагата навън, но не и навътре. Те обикновено се произвеждат от синтетичен материал, който изсъхва бързо. Летните туристически чорапи позволяват безпроблемното проветрение на краката, за да са сухи. Вълнените чорапи мерино и вълнените термо чорапи са предназначени за зимата. Те имат способността да задържат топлината и да запазват краката топли, дори и в условия на ниски температури.

Съществуват и чорапи за планински преходи с компресионен ефект, който поддържа мускулите ви и спомага за тяхното богато кръвоснабдяване. Това увеличава издръжливостта при интензивно физическо натоварване, а плътната материя на оригиналните чорапи за преходи задържа топлината. Не позволява проникването на влага и проветрява кожата, запазвайки я суха. Така дори и в най-големите студове ще се чувствате комфортно и удобно. 

Същевременно материята на съвременните чорапи за трекинг е приятна на допир и щади кожата. Тя предотвратява образуването на рани от протърквания и болезнени мазоли след изминаване на километри пеша.


Какви ще видите в раздела

При нас ще откриете разнообразна колекция от туристически чорапи, които са задължителен елемент от спортното облекло за преход в планината или друг вид дейност на открито: 

  • Летни и зимни;
  • Термо;
  • Мерино; 
  • Дебели и тънки;
  • Вълнени;
  • Трекинг;
  • За тичане;
  • Антибактериални и др.

Всеки наличен чифт в раздела е качествен, решен в актуални цветове и достатъчно модерен, че да се впише идеално към Вашия ежедневен и спортен аутфит.

Как да направите избор

Покупката на чорапи е важна от гледна точка на това, че ще окаже пряко влияние върху комфорта и дори безопасността ни по време на престой в планината. Когато правите избор, обърнете внимание на детайли като предназначение, размер, цвят, материи, марка и цена. Така селекцията ще е безпогрешна, а Вие ще останете доволни от извършената селекция.

Защо да поръчате от Extreme Sport

Освен желание трябва да разполагаме и с подходящо облекло, което да е предназначено специално за активности на открито. Дори и чорапите са от значение, за да стъпваме уверено и да не усещаме никакъв дискомфорт по време на прехода в планината или къмпингуването. В раздела ще видите разнообразие от туристически модели, които са дишащи, подходящи за трекинг и хайкинг, за планина, преход и др. Възползвайте се от предложенията и стъпвайте с удоволствие!

Абонирай се

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация