TENT CITY HUSKY и Уъркшоп на Гайдарско надсвирване Гела 2017

TENT CITY HUSKY и Уъркшоп на Гайдарско надсвирване Гела 2017



Както всяка година в първата събота и неделя на месец август, в близост до село Гела, на Илинденските поляни, ще се проведе традиционното гайдарско надсвирване.
На 5 и 6 август 2017 година хилядите посетители ще могат да се насладят на неспиращите магически гайди редом с възкръсналите бродерии, шевици и и стари занаяти, пресъздадени през неповторимия поглед на истинските занаятчии на България!

Ние от Аутдор магазин Екстрем за първи път ще се включим в съпътстващата фестивала програма с изграждането на TENT CITY HUSKY, съпроводено с Уъркшоп "Как да разпънем палатка".

Гайдарско надсвирване в село Гела има над 100 годишна история.
Основната цел на фестивала е да популяризира автентичния родопски фолклор. Задължително условие за българските участници е изпълненията да са на каба гайда.
Гайдарско надсвирване в село Гела се провежда в първата събота на месец август, а неделя става част от големият Илинденски събор в село Гела.
От незапомнени времена всяка година в началото на месец август на Илинденските поляни край в село Гела се събират родове и хора от цялата България. Традицията се спазва и до днес и съхранява песенното богатство на Родопа планина.

В желанието си да допринесем за мотивирането на повече хора да водят по-здравословен начин на живот близко до природата, ние от Аутдор магазин Екстрем ще се включим тази година в съпътстващата фестивала програма още от петък, 04-06.08.2017 г. с изграждането на TENT CITY HUSKY, съпроводено с Уъркшоп "Как да разпънем палатка".

Ще ни намерите близо до входа на фестивалната територия.

В „Градчето на HUSKY“ посетителите ще имат възможност да разгледат около 10 модела от различни линии разпънати палатки HUSKY, както и да се запознаят с техните характеристики.



На посетителите ще бъдат представени и други артикули от продуктовата гама на HUSKY като спални чували, самонадуваеми шлтета, раници и други.

Паралелно с това ще се проведе и Уъркшоп "Как да разпънем палатка", в който участниците ще бъдат запознати:
- как да подберат подходящо място за разпъване на палатка
- как да разпънат палатка правилно и стабилно
- как да сгънат палатка правилно
- как да изберат подходящата палатка
- как да съхраняват правилно палатка




По време на Уъркшопа участниците могат да получат и полезни съвети на тема  "Подходяща екипировка за безопасен планински туризъм и къмпингуване".

Всички посетители на TENT CITY HUSKY и участници в Уъркшоп "Как да разпънем палатка",  ще имат възможност да попълнят талон за участие в томбола с награди, осигурени от Аутодр магазин Екстрем.


Събитието придобива все по-голяма популярност и се провежда при все по-засилен интерес.
На Илинденските поляни се стичат хора от цяла България. Посетителите на гайдарското надсвирване варират от 8000 до 13 000 хиляди на година.
С времето то се превръща в международен форум, на който има регистрирани чуждестранни участници от далечна Япония, дори от Австралия, както и от  Холандия, Унгария, Франция, Англия и Шотландия.

Гайдарското надсвирване има конкурсен характер, а участниците са разделени в три възрастови групи.

Най-малкият гайдар, участвал в надсвирването, е на 5 години, а най-възрастният – на 85 години.





Програма за гайдарското надсвирване и събора в Гела през 2017 година:


5.08.2017 г. (събота)
10.30ч. Откриване на Гайдарското надсвирване
11.00ч. Конкурсна програма
18.00ч. Награждаване на лауреатите
Концертна програма "Хорото продължава…"

6.08.2017 г. (неделя)
11.30ч. Откриване срещата на родовете и народно веселие

4-6.08.2017 г. (петък-неделя)
TENT CITY HUSKY и Уъркшоп "Как да разпънем палатка"


Елате да зарадвате сетивата си с космическите звуци на родопската каба гайда, с произведенията на старите занаяти и да научите нещо ново и полезно!

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport









Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация