Трекинг и хайкинг

От Аврамово до Орцево с туристически обувки AlpinaОт Аврамово до Орцево с туристически обувки Alpina

Тръгнахме от София с влак и с коли. Отправна точка - жп гара Аврамово.

С палатки HUSKY на Узана фестС палатки HUSKY на Узана фест

Днес ще ви запознаем с прикючението на Узана фест.

Намира се в местността Узана край Габрово. Фестивалът ни очарова с пълна програма игри на поляната,стреляне с лък, 

Туристически преход до връх Козя стена и обратноТуристически преход до връх Козя стена и обратно

Една мрачна неделна сутрин отидохме на поход из царството на еделвайсите - Стара планина. Сборен пункт беше Руски паметник, откъдето приключението започна. Минахме през Златица, Пирдоп, Кърнаре достигайки до


Топ съвети как и къде да разпънем палаткаТоп съвети как и къде да разпънем палатка

Да спим под открито небе е все по-предпочитано в днешни дни. В палатка, хамак или чувал. Или на море, в планина, гора, язовир или къмпинг? Можем да го направим винаги и навсякъде. Разбира се, това изисква известна подготовка и внимание, за да бъде приятно и пълноценно преживяването ни. Ето защо, ние от Екстрем Спорт ще споделим с Вас няколко основни правила при избора на място и разпъването на палатка.

Палатките Husky - гаранция за уют и сигурностПалатките Husky - гаранция за уют и сигурност

Чешката марка Husky бе създадена през вече далечната 1997 година и в продължение на четвърт век се превърна в незаменим приятел на всички любители на спорта и туризма. 

Как да запазим краката си топли в студените дни?Как да запазим краката си топли в студените дни?

По време на студените зимни дни е изключително важно да отделим време и средства в подсигуряването на правилната екипировка от главата до петите. В буквалния смисъл на думата. Именно крайниците първи измръзват в студените дни, а това може да бъде потвърдено от всеки, който е дръзнал да предизвика капризите на времето с неподходящо облекло и обувки.

Преход до известната скална забележителност "Столо" в Понор планинаПреход до известната скална забележителност "Столо" в Понор планина

Нямаме търпение да ви разкажем за още едно прекрасно изживяване - преход до скалната забележителност "Столо" в Понор планина, както и изкачване на обгледния връх Препасница

Какви котки да изберем за планината?Какви котки да изберем за планината?

Котките са специфичните приспособления, използвани от алпинисти и планинари, за ходене и катерене в тежките условия на планината – сняг и лед. Те представляват метални остриета, прикрепени към зимната обувка, гарантиращи отлично сцепление и елиминиран риск от подхлъзване и нежелани контузии и травми. 

Защо да заложим на словенския бранд Alpina при избора на туристически обувки?Защо да заложим на словенския бранд Alpina при избора на туристически обувки?

Алпина е създадена през далечната вече 1947 година в Словения, когато няколко уважавани работилници обединили сили под името Ziri Shoe Factory в град Жири. Преименувана само 4 години по-късно, Алпина бързо се превръща в синоним за качество и надеждност и днес произвежда повече от милион и половина чифта обувки на година!

10 предимства на облеклото, изработено oт мериносова вълна10 предимства на облеклото, изработено oт мериносова вълна

Най-общо казано, мериното е вид вълна. Но не каква да е вълна. Мериното е специален вид висококачествена вълна с изключително добри качества, добивана от специална порода овце, известни като мерино овце. Поради тази причина и вълната, добивана от тези овце е още известна като мериносова вълна, а практическата и стойност е неоспорима. 

Какви предимства има трислойното обличанеКакви предимства има трислойното обличане

Било поради тихата красота, която носи със себе си, поради по-привлекателното за някои студено време, или просто поради възможността за зимни спортове, зимата е любим сезон на много хора. Дали човек е любител на зимния сезон или не, е нещо субективно, но когато става въпрос за правилно обличане в месеците с по-ниски градуси, то всички трябва да следваме едни и същи правила. За топлите месеци също е важно да използваме правилото на трислойното обличане.

Защо пухеното яке и елек трябва да присъстват в гардероба ни?Защо пухеното яке и елек трябва да присъстват в гардероба ни?

Пухените якета и елеци могат да се използват от есента до пролетта и е добре да присъстват в гардероба ни. В студените зимни дни така ще сме добре екипирани в борбата с лошите климатични условия. В помощ влиза зимно пухено яке, което е незаменима придобивка за всеки гардероб през зимния сезон.

Показва 1 до 12 от 64 (6 страници)

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация