Фотографът Ник Чалдъков за якето SAMB на HUSKY при обиколката на Монблан 2

HUSKY OUTDOOR JACKET SAMB


Яке шел HUSKY OUTDOOR JACKET SAMB Aquablock Plus, двупластово, 110 евро, от спонсора Екстрем спорт). Това яке е на много добра цена като се имат предвид качествата му. Много е удобно, направено е от дишаща материя и е 100% водонепропускливо, а за разлика от много други по-скъпи свои събратя, освен всичко останало, то е и достатъчно практично и добре скроено. Препоръчвам Ви го ако не можете да си позволите Мамут! Husky Outdoor Jacket Samb е три пъти по-евтино от Мамут, но е почти също толкова добро! Материята е мека и не тежи, не изпотява, диша добре и остава суха през цялото време (въпреки едноседмичния дъжд, който на моменти беше дори проливен).
   

Тръгваме за втори път по пътеката покрай най-високия алпийски връх Монблан. Маршрутът е известен като един от най-красивите и популярни трекинг маршрути в света. Обиколката на Монблан е с дължина 200 км в планинска местност с надморска височина от 100 до 3000 м. Нужна е лека, здрава и удобна екипировка. Всеки ден се извървява разстояние от 15 до 30 км. Добре е раницата да е до 10 кг.

На пазара има много видове мембрани. Най-популярната от тях е Gortex Pro и има защо. Тя е здрава, лека, дишаща и водонепропусклива. Якета с такива мембрани обаче струват около 600 лв. HUSKY OUTDOOR JACKET SAMB има сходни качества, но струва 200 лв.

Когато облечете якето за пръв път, усещате го меко и не Ви се вярва, че ще спре проливен дъжд. Сетивата лъжат! Опитът показа, че якето се справи добре при постоянен дъжд в продължение на около седмица – това е сериозно изпитание. Когато прочетете, че непромокаемостта е 10 000 мм воден стълб, си казвате „Якето ще спарва”. Не е като Gortex-а с 28 000 мм. На практика разликата в показателите е пренебрежимо малка и със сигурност не струва 400-те лева разликата в цената.

Удобството на якето не е като това на Мамут, но кройката е достатъчно елегантна дори за капризна жена. Дизайнът е семпъл и практичен. Няма нищо излишно.

След 20 дни вървене по алпийските пътеки, една седмица дъжд и доста пот якето остана като ново без никакви следи от употреба. Кройката се запази, цветът и повърхността на материята са непроменени.

Това яке е добра конкуренция на много известни, утвърдени марки. Причината да не го изберете би могла да бъде само мащабната реклама на по-маститите производители. Истината е, че разликите в показателите не отговарят на разликата в цената. Ако не робувате на марки, то HUSKY OUTDOOR JACKET SAMB ще Ви свърши работа за трек като нашия.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация

Доставка с Еконт                          Начини на плащане


Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерските цени на Еконт!