Спортен клуб Екстрем скейт на Европейска седмица на спорта #BеActive 2021


Европейската седмица на спорта #BеActive се провежда всяка година от 23-ти до 30-ти септември с хиляди мероприятия, организирани от стотици партньори паралелно във всички участващи държави. 

Тази година предстои 7-то поредно издание на инициативата на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на всички граждани на Европейския съюз, а национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта.

Програмата отново е наситена с много спортни емоции, срещи с любими успели спортисти и редица интересни събития.


 


По време на седмицата в София и други градове на страната са предвидени различни спортни прояви и събития, като всеки ще може да се включи в различни дейности. 

Хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно.

Това е чудесен начин всеки да открие нови спортове, за да води по-здравословен живот и да се забавлява!

Официално откриване ще бъде на 23-ти септември (четвъртък) от 18:30 часа, в Квяжеска градина в партньорство с Sofia Urban Zone Sport, където фокусът ще бъде поставен предимно върху спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.

Тази година кампанията ще се проведе под мотото  „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“.  


 


Ние от Спортен клуб "Екстрем скейт" ще се включим в инициативата с няколко участия:

  • Демонстрации и открит урок с ролери, ролкови кънки и скейт на 23.09.2020 от 18:30 до 19:30 в Княжевска градинка, съпроводени с възможност за Тест драйв на електрически тротинетки Urbis.
  • Уъркшоп  "Да караме заедно ролери, ролкови кънки и скейт" пред НДК от 15:00 до 18:00 ч., по време на Нощ на спорта #BeActiveNight и #BeActive Спортно селище.


 


  • Уъркшоп "Да караме заедно ролери и ролкови кънки!" с уроци за начинаещи по ролери и ролкови кънки (quad кънки) без ограничение във възрастта, в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването на ролери и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на ролери или кънки като засилване, правене на завой, спиране и др.

Ще имате възможност да се запознаете с нашите инструктори, както и да се запишете за тренировки и занимателно каране през зимата на закрито в зала.

Уроците се провеждат със собствени ролери или ролкови кънки или взети под наем от предоставените за Уъркшопа от Скейтшоп Екстрем и Tempish България.   • Уъркшоп "Карам с Крис " с уроци по лонгборд и скейтборд и демострации с крузър скейт, дрифтскейт, падъл борд и снейкборд.


Уроците са подходящи за начинаещи от всички възрасти, които никога не са се качвали на скейтборд или лонгборд, но също и за тези, които вече имат скейтове и лонгове и желаят да получат ценни съвети как да си подобрят техниката на каране.


Уроците се провеждат само със собствени лонгборди и скейтборди на участниците.


 Ползването на протектори по време на Уъркшопите е задължително!


В програмата на Седмицата на спорта ще бъдат включени разнообразни прояви със спортна насоченост. 

Участие ще вземат популярни личности и изявени български спортисти – посланици на събитието, сред които и златните медалисти на Олимпийските игри в Токио 2020 – Ансамбълът по художествена гимнастика


    


Програма на Европейската седмица на спорта


• 23 септември, 18.30 ч. – Официално откриване в Княжеската градина на Европейската седмица на спорта в партньорство с фондация „София – Европейска столица на спорта“. Фокусът на програмата ще бъдат спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.


• 24 септември, 11.00 – 12.30 часа EWoS информационен ден и семинар за студенти от НСА


25 септември, 15.00 - 21.00 ч. – #BeActive Спортно селище, включително изкачване на фасадата на НДК, спортно ориентиране, скейтборд, бойни спортове, художествена гимнастика, летене с балон и #BeActiveNight в пространствата пред Националния дворец на културата. В спортното селище над 30 федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Нощта на спорта ще продължи с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма.


26 септември, 10.00 ч. – Тренировъчен ден с посланици на онлайн и на живо във Фейсбук – йога и хийт тренировки.


• 28 септември, 9.00 – 19.00 ч. – Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се реализира в партньорство с компания „Benefit Systems“, управляваща програмата MultiSport.

28-29-30 септември – #BeActive Tour във Враца (09), Монтана (29.09) и Видин (30.09). В дните на обиколката в отделните градове спортни федерации и местни клубове ще представят в различни дисциплини по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации своята дейност с насоченост към детската публика в училищна възраст. Целта е да се ангажира интереса на децата към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри.


14-27 септември – Изложба в НСА „Васил Левски“


28 септември - 11 октомври - Изложба в парка на НДК


 


Всички събития по време на Европейската седмица на спорта са с Вход свободен.

Организирането и провеждането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.


Бъдете активни всеки ден!

Вземете ролерите, ролковите кънки, лонгборда, скейтборда или тротинетката и елате да се забавляваме заедно!


Очакваме Ви!Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация

Доставка с Еконт                          Начини на плащане


Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерските цени на Еконт!