Спортен клуб Екстрем скейт на Европейска седмица на спорта #BеActive 2021


Европейската седмица на спорта #BеActive се провежда всяка година от 23-ти до 30-ти септември с хиляди мероприятия, организирани от стотици партньори паралелно във всички участващи държави. 

Тази година предстои 7-то поредно издание на инициативата на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на всички граждани на Европейския съюз, а национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта.

Програмата отново е наситена с много спортни емоции, срещи с любими успели спортисти и редица интересни събития.


 


По време на седмицата в София и други градове на страната са предвидени различни спортни прояви и събития, като всеки ще може да се включи в различни дейности. 

Хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно.

Това е чудесен начин всеки да открие нови спортове, за да води по-здравословен живот и да се забавлява!

Официално откриване ще бъде на 23-ти септември (четвъртък) от 18:30 часа, в Квяжеска градина в партньорство с Sofia Urban Zone Sport, където фокусът ще бъде поставен предимно върху спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.

Тази година кампанията ще се проведе под мотото  „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“.  


 


Ние от Спортен клуб "Екстрем скейт" ще се включим в инициативата с няколко участия:

  • Демонстрации и открит урок с ролери, ролкови кънки и скейт на 23.09.2020 от 18:30 до 19:30 в Княжевска градинка, съпроводени с възможност за Тест драйв на електрически тротинетки Urbis.
  • Уъркшоп  "Да караме заедно ролери, ролкови кънки и скейт" пред НДК от 15:00 до 18:00 ч., по време на Нощ на спорта #BeActiveNight и #BeActive Спортно селище.


 


  • Уъркшоп "Да караме заедно ролери и ролкови кънки!" с уроци за начинаещи по ролери и ролкови кънки (quad кънки) без ограничение във възрастта, в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването на ролери и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на ролери или кънки като засилване, правене на завой, спиране и др.

Ще имате възможност да се запознаете с нашите инструктори, както и да се запишете за тренировки и занимателно каране през зимата на закрито в зала.

Уроците се провеждат със собствени ролери или ролкови кънки или взети под наем от предоставените за Уъркшопа от Скейтшоп Екстрем и Tempish България.   • Уъркшоп "Карам с Крис " с уроци по лонгборд и скейтборд и демострации с крузър скейт, дрифтскейт, падъл борд и снейкборд.


Уроците са подходящи за начинаещи от всички възрасти, които никога не са се качвали на скейтборд или лонгборд, но също и за тези, които вече имат скейтове и лонгове и желаят да получат ценни съвети как да си подобрят техниката на каране.


Уроците се провеждат само със собствени лонгборди и скейтборди на участниците.


 Ползването на протектори по време на Уъркшопите е задължително!


В програмата на Седмицата на спорта ще бъдат включени разнообразни прояви със спортна насоченост. 

Участие ще вземат популярни личности и изявени български спортисти – посланици на събитието, сред които и златните медалисти на Олимпийските игри в Токио 2020 – Ансамбълът по художествена гимнастика


    


Програма на Европейската седмица на спорта


• 23 септември, 18.30 ч. – Официално откриване в Княжеската градина на Европейската седмица на спорта в партньорство с фондация „София – Европейска столица на спорта“. Фокусът на програмата ще бъдат спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.


• 24 септември, 11.00 – 12.30 часа EWoS информационен ден и семинар за студенти от НСА


25 септември, 15.00 - 21.00 ч. – #BeActive Спортно селище, включително изкачване на фасадата на НДК, спортно ориентиране, скейтборд, бойни спортове, художествена гимнастика, летене с балон и #BeActiveNight в пространствата пред Националния дворец на културата. В спортното селище над 30 федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Нощта на спорта ще продължи с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма.


26 септември, 10.00 ч. – Тренировъчен ден с посланици на онлайн и на живо във Фейсбук – йога и хийт тренировки.


• 28 септември, 9.00 – 19.00 ч. – Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се реализира в партньорство с компания „Benefit Systems“, управляваща програмата MultiSport.

28-29-30 септември – #BeActive Tour във Враца (09), Монтана (29.09) и Видин (30.09). В дните на обиколката в отделните градове спортни федерации и местни клубове ще представят в различни дисциплини по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации своята дейност с насоченост към детската публика в училищна възраст. Целта е да се ангажира интереса на децата към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри.


14-27 септември – Изложба в НСА „Васил Левски“


28 септември - 11 октомври - Изложба в парка на НДК


 


Всички събития по време на Европейската седмица на спорта са с Вход свободен.

Организирането и провеждането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.


Бъдете активни всеки ден!

Вземете ролерите, ролковите кънки, лонгборда, скейтборда или тротинетката и елате да се забавляваме заедно!


Очакваме Ви!Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация