5 места в София, където да караме ролери с кеф

Ролерите и града са неразделна двойка, но за да изпитаме пълното удоволствие от карането им, е нужно да изберем удачно за целта място.

Какво ни е нужно за едно пълноценно каране на ролери?

  • Качествени ролери
  • Гладка и равна настилка
  • Метличка (по избор)
  • Желание и усмивка(задължително)

С оглед на изброеното нека да разберем, къде в София можем да се насладим на ролерите си.

1. Южният парк - Около фонтана на Южния парк и алеите му. Въпреки че има някои, не чак толкова равни алеи, Южният парк е едно от основните места за спортуване в София, в това число и каране на ролери. Паркът е достатъчно обширен, за да можете да се наслаждавате на ролерите, необезпокоявано от другите посетители.

2. Националния дворец на културата - Централната локация на градината около НДК я превръща в изключително удобно място за повечето Софиянци. По-голяма част от алеите на са асфалтирани, а са направени от плочи, но това не бива да ви тревожи, защото те са също толкова удобни за ролерите. Въпреки всичко, бъдете внимателни докато сте на ролерите, за да не се изкъпете инцидентно във фонтаните.

3. Борисовата градина - Борисовата градина бе едно от местата за които ние, любителите на ролерите, съжалявахме, че не е в достатъчно добро състояние за каране, но това се промени след цялостния ремонт на парка. Сега знаковата софийска градина е преасфалтирана, което я превръща в перфектно място за всякакви спортове, но най-вече за ролери. С лекия си наклон в посока езерото Ариана, спускането от единия до другия край на парка е едно неповторимо усещане, което ролерите могат да ни донесат.


4. Паркът Заимов - Стигнахме до най-ключовото място за развитието на ролер културата в България. Който се е разхождал из парка, със сигурност е видял огромния брой каращи, както и редиците с конуси подредени на централната алея. Вероятно дори сте спрели да се насладите на красивите съчетания на ролери, които изпълняват запалянковците там. Централната алея също е сборна точка на групата “Да караме заедно ролери”. Това е място, където всеки начинаещ ще бъде приятно посрещнат и ще му се отговори на всички въпроси свързани с карането на ролери. Паркът Заимов винаги е бил мястото в София с най-добрия и подходящ асфалт конкретно за ролери, именно затова горещо ви го препоръчваме. 5. Паркингът на близкия супермаркет - Вероятно звучи странно, но за наша изненада, асфалтът на паркингите е изключително удачен за каране на ролери. Това е и единственото място от списъка ни, в което присъства и друг основен участник в движението, а именно автомобили. Поради тази причина ви съветваме да подхождате отговорно и предпазливо и да потърсите участък, в който движението на коли е минимално, за да не ви пречат и за да не пречите.

Сигурно се чудите защо сме отбелязали, че ви е нужна метличка за каране на ролери. 

Истината се крие в нуждата от гладка и равна настилка.

Често в парковете има дребни камъчета, пръчки и боклуци по земята, които биха ви попречили и дори създават риск от спъване. Метлата би била от полза за премахнето на ненужните предмети, ако решите да карате само в определен периметър. Няколко минути грубо замитане биха ви спестили ожулено коляно. Не забравайте да си вземете и протекторите.


Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация

Доставка с Еконт                          Начини на плащане


Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерските цени на Еконт!