От х.Безбог до вр.Джано и вр.Полежан

х.Безбог се настанихме в стая за 14 човека, която се намира на последния етаж на хижата. Хижата е скоро реновирана и много чиста и приветлива. Спането струва 35 лв в стаята с 14 легла на последният етаж, а в по- малките стаи 40 лв и нагоре. Храната беше разнообразна и страшно вкусна. След като се настанихме се качихме на лифта от хижа Безбог. Цената на човек е 28 лева, като тя включва качване и слизане. Нагоре към покоряването на върховете си взехме раници, само с най-необходимото в тях.Тръгнахме в 12:30 от хижа Безбог към връх Джано през Поповото езеро. Качихме се за около 4 часа. Спирахме за малки почивки и за направата на невероятно красиви панорамни снимки на околията.  Успяхме да заснемем и нахраним семейство елени- майка и двете й малки. На слизане ги видяхме отново и много им се радвахме. На връх Джано имаше хубава дървена табелка и българско знаме.

 На връщане слизахме с бързо темпо от това на качване, тъй като знаехме, че скоро ще се стъмни и ще трябва да използваме челни лампи.
Гледахме да минем през по-стръмната част и многото камъни по-пътя й за възможно най-кратко време.В неделя тръгнахме рано сутринта към връх Полежан. На билотому излезе виелица и се наложи да облечем якета против вятър. Горе на върха имаше също дървена табелка с надпис и българско знаме, както и два заслона направени от камъни. В тези заслони освен, че може да стоиш докато почиваш на върха, така и може да си опънеш палатка, за да преспиш на чист въздух.

Слязохме до хижа Безбог с помощта на лифта. Преди да потеглим за София минахме за час през термалните външни басейни в Добринище, за да отпуснем мускулите. Бяхме си взели плувни шапки и плувни очила и поплувахме в големия басейн,  а в джакузито разпуснахме.

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport