Спортен клуб Екстрем скейт на Европейска седмица на спорта #BеActive 2023

Европейска седмица на спорта #BeActive се завръща със своето девето издание! Инициативатa ще се проведе от 23 до 30 септември 2023 г.


Програмата на Европейската седмица на спорта 2023 може да видите най-долу.


Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европейския съюз.

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за организацията на събитието на национално ниво, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.


През 2023 г. за девети пореден път в България ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта с различни спортни събития и прояви под мотото „Бъди активен всеки ден, всеки, навсякъде спортувай“.  Тази година, в периода 23-30 септември 2023 г., в гр. София и други градове на страната, Министерството на младежта и спорта организира различни спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене. В програмата на Седмицата ще бъдат включени разнообразни прояви със спортна насоченост с участието на популярни личности и изявени български спортисти. Участието в спортните прояви и демонстрации е напълно безплатно. Целта е младото поколение да поддържа добра физическа форма чрез насърчаване на движение и спорт.


Очакват Ви много спортни емоции, срещи с любими спортисти и редица интересни събития


Уъркшоп с ролери и ролкови кънки с Екстрем скейт - 23.09.2023 -16:00-18:00 ч пред НДК


Спортен клуб "Екстрем скейт" ще организира Уъркшоп "Да караме заедно ролери и ролкови кънки!" с уроци за начинаещи по ролери и ролкови кънки (quad кънки) без ограничение във възрастта, в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването на ролери и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на ролери или кънки като засилване, правене на завой, спиране и др.

Ще имате възможност да се запознаете с нашите инструктори, както и да получите повече информация относно кога и къде провеждаме ежеседмично уроци по ролери, зимни кънки и скейт.

Уроците се провеждат със собствени ролери или ролкови кънки или взети под наем от предоставените за Уъркшопа от Екстрем спорт и Tempish България.
Уъркшоп с лонгборд и скейтборд 23.09.2023 г. 16:00 -18:00 ч пред НДК

По същото време ще се проведе и Уъркшоп "Карам с Крис " с уроци по лонгборд и скейтборд и демонстрации с крузър скейт, дрифтскейт, падъл борд и снейкборд.Уроците са подходящи за начинаещи от всички възрасти, които никога не са се качвали на скейтборд или лонгборд, но също и за тези, които вече имат скейтове и лонгове и желаят да получат ценни съвети как да си подобрят техниката на каране.


Уроците се провеждат само със собствени лонгборди и скейтборди на участниците.


Ползването на протектори по време на Уъркшопите е задължително!Всички събития по време на Европейската седмица на спорта са с Вход свободен.


Бъдете активни всеки ден!


Вземете ролерите, ролковите кънки, лонгборда, скейтборда или тротинетката и елате да се забавляваме заедно!


Програма на Европейската седмица на спорта в София:
Европейска седмица на спорта
23-30 септември 2023 г.


Инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европейския съюз 

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за отбелязване на Европейската седмица на спорта на национално ниво. Проектът се реализира с финансиране по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз Програма на Европейската седмица на спорта

  1. 23 септември,  15.00  ч. – Официално откриване на Европейска седмица на спорта в гр. Панагюрище – (Европейски град на спорта за 2022 г.), организирано съвместно с Община Панагюрище и Асоциацията на местните спортни клубове.
  2. 24 септември, 16.00 - 21.00 ч.  – #BeActive Спортно селище на  спортове на открито - скейтборд, бойни спортове, художествена гимнастика, баскетбол, хандбал, йога, тенис, бокс и др. В спортното селище  федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Спортното селище ще бъде организирано в пространствата пред Националния дворец на културата непосредствено преди откриване на #BeActive Нощ на спорта.
  3. 24 септември, 18.30 ч. – #BeActive Нощ на спорта (#BeActive Night). Нощта на спорта ще се проведе с програма на сцена с демонстрации на спортни федерации и клубове. Откриването ще се състои с участието на официални гости, посланиците на Европейската седмица на спорта и партньори на инициативата. Събитието е своеобразно продължение на спортните демонстрации в Спортното селище, като по атрактивен начин с музикална програма ще бъдат представени различни спортове.  
  4. 25 септември, 9.00 - 19.00 ч. – Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се реализира за трета поредна година в партньорство с компания „Benefit Systems“, управляваща програмата MultiSport. По избор ще бъдат определени зали, от които да се излъчва стрийминг от тренировка в реално време във Фейсбук/YouTube страницата на инициативата за желаещите да се включат в тренировката у дома.  
  5. 25 септември, 11.00 - 13.30 – Състезание на езерото Панчарево по кану-каяк с участието на деца от няколко спортни клуба. Целта на спортното събитие е да се представи потенциала на водните спортове за подобряване на физическата активност на подрастващите. 
  6. 26-30 септември – #BeActive Tour в страната. В дните на обиколката местни спортни клубове ще представят в различни дисциплини по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации своята дейност с насоченост към подрастващите, деца в училищна възраст и млади хора. Целта е да се ангажира интереса на децата и младите хора към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри. В отделни градове ще се организират спортни прояви на открито с насоченост към широката публика.
  7. Месец ноември – Семинар за студентите в НСА, тематично свързан с Кампанията на Европейската комисия „Здравословен живот за всички“ (HealthyLifestyleforALL) с участието на лектори от Националния център по обществено здраве и анализи, Офиса  в България на Световната здравна организация, Антидопинговия център. В програмата на събитието ще бъде включена специална сесия на тема „Как да подобрим физическата активност на младите хора“. На семинара ще бъдат поканени младежи от  неправителствени организации и младежки центрове, които да участват в дебата и да представят добри практики от изпълнението на младежки проекти, насочени към превенция на развитието на вредни навици и насърчаване на здравословния начин на живот.
  8. Месец декември – Участие във финалния етап и награждаването на финалистите от националното състезание „Посланици на здравето“. Инициативата се реализира с партньорството на Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерство на културата, Офиса на СЗО в България и БМЧК. 

Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация