От Аврамово до Орцево с туристически обувки Alpina

Тръгнахме от София с влак и с коли.

Отправна точка ни беше жп гара Аврамово.


От жп гарата тръгнахме нагоре по хълма към едноименното село. Всички бяхме обути с високи трисезонни обувки. На откритото излезе много силна виелица.


Минахме покрай джамията в селото и по коларския път и червената маркировка се насочихме към къщата за гости в с.Орцево. Пътят е обозначен с табелки и маркировка, направени от домакиня на къщата в Орцево. Влязохме в гората. Вятъра утихна. По-късно ни заваля дъжд. Не бяхме учудени, по прогноза даваха превалявания.  Носихме си дъждобрани и водоустойчиви панталони.


Добре, че си носихме и гети, защото по късно газихме и в сняг, въпреки, че беше средата на м.април. 

Пътят беше равен и широк. Спряхме да си направим снимка при един зарязан с отворена врата трактор.

Отбихме се и в заслон Винийца. Има две чешми отстрани. Вътре на първия етаж има голяма столова и спално помещение на втория етаж.


След като малко отморихме продължихме към Орцево, където ни посрещнаха гостоприемно стопаните на къщата за гости. Печките бяха запалени и в стаите се разнасяше мека топлина.

Настанихме се. Предварително бяхме поръчали вечеря по меню. Ядохме за първи път таратор от коприва. Страхотен! Ако ходите там задължително го опитайте!  Сутринта закусихме с мекици с домашно сладко. От прозорците на къщата се отваря гледка към Родопи, Пирин и Рила.


След закуска си направихме снимки пред къщата за спомен и се отправихме към Якоруда.


Пътя беше отново широк, равен, с маркировка, а слънцето грееше приятно. Едно малко бяло куче, родило скоро се залепи към групата. Всеки му даваше нещо и то мина целият път с нас до Якоруда. Когато слязохме в Якоруда осъзнахме, че кучето не е живяло между коли и не може да се пази на пътя. Една от колите го върна в Орцево. От Якоруда се прибрахме  някои с влак, други с коли до София.


Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация