Спортен клуб Екстрем скейт на Европейска седмица на спорта #BеActive 2020

Спортен клуб Екстрем скейт на Европейска седмица на спорта #BеActive 2020Предстои 6-то издание на  Европейската седмица на спорта #BеActive, организирано от Министерство на младежта и спорта като част от инициативата на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на всички граждани на Европейския съюз. 

В периода 23-30 септември 2020 г. в София и други градове на страната, са предвидени различни спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене.

Събитието ще бъде официално открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на 23-ти септември (сряда) в 18:30 часа в партньорство с Urban week, където фокусът ще бъде поставен върху спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.

Тази година кампанията ще се проведе под мотото  "Бъди активен всеки ден, всеки, навсякъде спортува."

От 23-ти до 30-ти септември 2020 година хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно. 

Ние от Спортен клуб "Екстрем скейт" ще се включим в инициативата с няколко участия:


Демонстрации и открит урок с ролери, ролкови кънки и скейт на 23.09.2020 от 18:30 до 19:30 в Княжеска градинка

Демонстрации на 24.09.20 и 25.09.20 в зала Арена Асикс по време на Спортния панаир #BeActive 

Уъркшоп  "Да караме заедно ролери, ролкови кънки и скейт" пред НДК от 17:00 до 18:30 ч.- Уъркшоп "Да караме заедно ролери и ролкови кънки!" с уроци за начинаещи по ролери и ролкови кънки (quad кънки) без ограничение във възрастта, в които желаещите да се пробват ще се запознаят с правилата при обуването на ролери и слагането на протектори, както и ще придобият основни умения при различните движения на ролери или кънки като засилване, правене на завой, спиране и др.
Ще имате възможност да се запознаете с нашите инструктори, както и да се запишете за тренировки и занимателно каране през зимата на закрито в зала.
Уроците се провеждат със собствени ролери или ролкови кънки или взети под наем от предоставените за Уъркшопа от Скейтшоп Екстрем и Tempish България.

За да е по-атрактивно, предвиждаме провеждането на периодични забавни състезателни игри с участниците в Уъркшопа, в които те ще могат да покажат усвоените умения, а най-добре представилите се ще получат награди.- Уъркшоп "Карам с Крис " с уроци по лонгборд и скейтборд и демострации с крузър скейт, дрифтскейт, падъл борд и снейкборд.

Уроците са подходящи за начинаещи от всички възрасти, които никога не са се качвали на скейтборд или лонгборд, но също и за тези, които вече имат скейтове и лонгове и желаят да получат ценни съвети как да си подобрят техниката на каране.

Уроците се провеждат само със собствени лонгборди и скейтборди на участниците.Ползването на протектори по време на Уъркшопите е задължително!

В програмата на Седмицата ще бъдат включени разнообразни прояви със спортна насоченост. В тях, освен Краси Георгиев, участие ще вземат и други популярни личности и изявени български спортисти:
Миглена Селишка (борба) (Европейска шампионка по борба до 50 килограма през 2020), Боряна Калейн (художествена гимнастика) (4-то място на Световното първенство в Баку през 2019), Анасмбъл Ерика Зафирова, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова (художествена гимнастика), Йоана Илиева (фехтовка) (Европейска шампионка на сабя при жените до 20 години през 2020), Ивайло Иванов (джудо) (Сребърен медалист от Европейските игри в Минск (2019) и световен шампион за военни от първенството на планетата в Китай 2019) Ивет Горанова (карате) (Световна шампионка в олимпийската категория до 55 килограма „Кумите“ на първенството на планетата в Мадрид и златна медалистка от Европейските игри в Минск през 2019), Станимира Петрова (Световна – 2014 г. и европейска – 2016 г. шампионка по бокс в категория до 54 кг. ) и др.Акценти в Програмата на Европейската седмица на спорта

23 септември, 18.30 ч. – Официално откриване в Княжеската градина на Европейската седмица на спорта в партньорство с Urban Fest. Фокусът на програмата ще бъдат спортове, които могат да се практикуват на открито в градска среда.

24-25 септември, 11.00 - 19.00 ч. – #BeActive Спортен панаир в зала „Асикс Арена“. В дните на панаира спортни федерации и клубове ще представят дейността си по атрактивен начин чрез спортни игри и демонстрации. Спортният панаир се провежда за втора поредна година и има за цел да предизвика интереса на децата към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

14-28 септември – Изложба на открито пред Националния дворец на културата за представяне на постиженията на българския спорт и историята на отбелязването на Европейската седмица на спорта в България.

26 септември, 15.00 - 21.30 ч.  – #BeActive Спортно селище, включително бягане със скоростно изкачване на стълбите на НДК, изкачване на фасадата на НДК, спортно ориентиране, скейтборд, летене с балон и #BeActiveNight в пространствата пред Националния дворец на културата. В спортното селище федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Нощта на спорта ще продължи с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма.

27 септември, 11.00 - 13.00 ч.  – #BeActive Спорт на открито с изявени спортисти. Посланици на Европейската седмица на спорта настоящи и от изминалите години ще проведат тренировка или подходящи спортни занимания с деца и младежи на открито. 

28 септември – Ден на отворените врати във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се реализира в партньорство с компания „Benefit Systems“, управляваща програмата MultiSport.

30 септември – #BeActive School, Спортен ден в училище и  сутрешна тренировка с посланици на спорта.


Всички събития по време на Европейската седмица на спорта са с Вход свободен.

Организирането и провеждането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.

Бъдете активни всеки ден!

Вземете ролерите, ролковите кънки, лонгборда или скейтборда и елате да се забавляваме заедно!

Очакваме Ви!


Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате
Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация

Доставка с Еконт                          Начини на плащане


Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерските цени на Еконт!