Пързалка Ice park в София оборудвана със зимни кънки Tempish Rental R16

Ледена пързалка Ice park

Tази година столичани се радват на нова придобивка в центъра на гр.София в Княжевска градина - Ледена пързалка Ice park заедно с Коледен Базар. Пързалката е направена по австрийски лиценз от фирмата Аст сервиз със съдействието на Столична община. Изградени са две ледени пързалки свързани помежду си от двете страни с алеи на площ от 3600 м2 с което пързалката става най-голямата към момента на Балканския полуостров. Малки и големи могат да се насладят на карането на зимни кънки.


Вход за каране

  • със собствени кънки струва 20 лв
  • с кънки под наем на Tempish Rental R16  струва 22 лв
  • може да се закупите и 12 посещения с 20% отстъпка, ако ходите редовно да карате


Има осигурени пингвини - тренажори, които помагат на начинаещите да се крепят на леда. Наемането на тренажор струва 10 лв за 50 мин. Леда е перфектен. Може да отидете да се убедите и да се забавлявате:)

Поканени са и гости от други градове:)


Зимните кънки се делят на два основни вида - хокейни кънки и фигурни кънки. За свободни пързалки се ползват предимно хокейните кънки, тъй като са по-лесни за каране. Фигурните са предпочитан модел от дамите обикновено заради по-добрата си визия. Зъбчетата на ножа на фигурните кънки е предназначен за правене на фигури на леда.

Карането на кънки е организирано в 4 сесии:

11:00 - 13:00
14:00 - 16:00
17:00 - 19:00
20:00 - 22:00

Има и инструктори за желаещите да се научат да карат, за които се заплаща допълнително.

Зимната пързалка Ice park е украсена с Коледна украса и с много светлини,  на които може да се наслаждавате вечер. Заслужава си човек да се разходи и да я види, а защо не и да се качи на кънки? Няма ограничени на възрастта. Всеки може да с научи да кара.

Карането на зимни кънки стана напоследък предпочитан зимен спорт и развлечение, защото не изисква специализирана екипировка и не е свързано с големи пътувания както ски спортът например.


Напиши коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Онлайн бюлетин

Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин за да научавате първи за промоции и намаления в Extreme Sport

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране. Още информация